8 Aralık 2012 Cumartesi

Olimpiyat Testini Schlierenzauer Kazandı




Matti Nykaenen'in rekoru için kaygılanma vakti geldi. Efsane Fin sporcu 46 Dünya Kupası yarışı kazandı. 2014 Sochi Olimpiyatının testini Gregor Schilierenzauer kazandı ki bu 42. zaferi. Olimpiyatlar yaklaşırken Avusturyalı sporcu Rusya'daki tepede iyi bir iş çıkardığını görmek onu mutlu edecektir.

Schlierenzauer 270.7 puanla rahatça Alman Severin Freund'un (265.4 puan) önünde yarışı tamamladı. " Daha şimdiden 42 dünya Kupası yarışı kazandığımı düşündükçe kendimi daha büyük hissediyorum. Nykaenen'in rekoru benim için çok büyük bir motivasyon. Burdaki tepe çok enteresan ve burada deneyim kazanmak çok güzel." dedi Schileri.


"Buranın benzersiz ve kendine has bir karakeri var ve bu bana çok ilginç geldi. İkinci atlayış benim en iyi atlayışımdı ve iniş de mesafeye göre iyiydi." dedi 295 puanla Schlierenzauer'in (282 puan) önünde sarı mayoyu giyen Freund. Bu ikili şimdiden listenin geri kalanı ile arayı açmış durumdalar.


Andreas Kofler 264,8 puanla podyumun üçüncü basamağında yer aldı. Böylece Almanya-Avusturya duellosu devam etti. Avusturyalı Thomas Morgenstern dördüncü sırada tamamladı ve onu Norveçli Anders Bardal ve Alman Richard Freitag izledi. "Tesis beni çok etkiledi. Bence Ruslar söz konusu inşaat olunca çok iyi iş çıkarıyorlar. Sezon başlangıcı benim için çok iyi olmamıştı, fakat iyiye gidiyor." dedi Kofler.

Sloven Jaka Hvala koçunu memnun ederek, tecrübeli Alman Michael Neumayer'in önünde yedinci olarak yarışmayı tamamladı. Italyan Sebastian Colloredo dokuzuncu, ve Japon Reruhi Shimizu onun ardından onuncu geldi. Bulgar Vladimir Zografski 15. olarak bu sezonki en iyi derecesini elde etti. Simon Ammann Sochi'de beşinci Olimpiyat altınını almak istiyorsa biraz gelişim göstermeli, bu sefer İsviçreli 17. oldu.

Atlamacıların ortak kararı: Tepe iyi durumda

Rusya-Gürcistan sınırında çok büyük bir yapıda çok güzel bir hava şartları vardı, çok rüzgarlı değil ve hava sıcaklığı 5°C civarlarındaydı. Genel olarak atletler RusSki Gorki Kayakla Atlama Merkezi'ni beğendiler. "Bu kadar büyük bir yapı inanılmaz. Ama tamamen bittiği zaman devasa olacak." diye anlattı Alman Neumayer. Bardal da, deniz seviyesinin 500m yukarısında ve Sochi'nin 50km dışında konumlanmış kayakla atlama merkezinden çok etkilendi.

Fakat bazı atletler önümüzdeki kış Olimpiyat madalyası verilecek bu yeni tesise alışmakta zorluk çektiler. Wolfgang Loitzl, daha çok geniş tepeleri seven Martin Koch gibi, final turuna çıkamadı. Şaşırtıcı olarak Dünya Kupası ilk onu içinde yer alan Anders Jacobsen de final turuna çıkmayı başaramadı.

Yedi Alman sporcu puan aldı, ki bunların beşi ilk 11deydi.

Çek Roman Koudelka ve Sloven Jurij Tepes de bu sefer iyi bir gün geçirdiler. Kuusamo'da podyumda yer alan yerel kahraman Dimitri Vassiliev Sochi'de sadece bir atlayış yapabildi. 32 yaşındaki sporcunun kendi evinde yapılan ilk Dünya Kupası yarışında beklentileri kesinlikle çok daha fazlaydı.

Ama takım arkadaşları Denis Kornilov (14.) ve Alexey Romashov (27.) iyi performanslar sergiledi: İkisi de Dünya Kupası puanı aldılar. Ama Almanlar ne kadar güçlüler? Finalde yedi atletleri vardı ve genç atlamacı Karl Geiger (29.), Danny Queck (19.) ve Andeas Wellinger (11.) çok iyi gidiyorlar ve deneyimli sporculara en iyiler arasındalar. En iyi 11 içinde beş Alman yer aldı. Alman takımı Olimpik tepede çok iyi işler yapıyor ve Sochi'den pozitif duygular ve harika anılarla ayrılacaklar.

Finler için de umut var. Ville Larinto 24. olarak bu kışki ilk puanlarını aldı. Aynı zamanda Lauri Asikainen (26) de final turuna çıkmayı başardı. Hayal kırıklıklarının ardından Fin takımı için güzel bir gün oldu.


Kaynak: http://www.fisskijumping.com/

4 yorum:

  1. Kayakla Atlama sporunu Turkce okumak buyuk zevk. tesekkurler :o)

    YanıtlaSil
  2. Ville için önemli bir eşikti

    YanıtlaSil
  3. Almanya-Avusturya düellosu Dört Tepe'ye giderken heyecanı daha da artırıyor..

    YanıtlaSil
  4. onların yanına takım yarışlarında Norveç ve Slovenya'yı da eklersek bu sezon süper çekişmeli geçecek.

    YanıtlaSil