13 Aralık 2012 Perşembe

Engelberg ve muhteşem Uri Alpleri!

 
Schanze_1_thumb500
 
Kayakla Atlama heyecanı bu haftasonu İsviçre'de ünlü kayak merkezlerinden birisi de olan Engelberg'de 137 m.lik Gross Titlis Tepesi'nde devam ediyor!
 
File:GrossTitlisSchanzeNacht.jpg
 
Bu tepede bu heyecanı birkaç sene önce bizzat yaşamıştım. Engelberg'in atmosferi gerçekten muhteşemdi. Schlieri'ye oldukça kötü bir atlayıştan sonra' Takma kafana, sen daha iyisini yapabilirsin' diye laf atmıştım, o da bana gülümsemişti:)
 
Keza bu sezon yarışmayan Harri Olli ve şimdilerde emekli olan daha pek çok ünlü sporcuyu ve antrenörlerini görmüştüm.
 
Yanımdaki arkadaşımla(Patrycja) Fribourg'dan başlayan ve yaklaşık 5.5 saat süren uzun bir tren yolculuğundan sonra unutulmaz dakikaların yaşanacağı yere gelmiş, buz gibi bir havada karın altında ve üstünde saatlerce ayakta en çok sevdiğimiz sporcuları seyretmiş, fotoğraflar çekerek o anları birer anı haline getirmiştik.
 
File:Engelberg.jpg
 
Engelberg, Alplerin batısında ve İsviçre'nin merkezinde Uri Alpleri olarak adlandırılan sıradağların arasında yer alıyor ve muhteşem manzaralara sahip! İtiraf etmeliyim ki, tren yolculuğunun korkutucu kısımları olmadı değil, çünkü son bölümde, yani Engelberg kasabasına yaklaşırken tren oldukça dik bir yamacı tırmanıyor.
 
İşte yine böylesi güzel duygularla ve anılarla bu haftasonu televizyonun karşısına geçip Engelberg'i ve kayakla atlamacıları izleyecem. Programımız şöyle:

14.12 - Cuma @14.45 / Engelberg Elemeler / Eurosport 2
Cuma @18.00 / Ramsau Kadınlar Bireysel / Eurosport

15.12 - Cumartesi @14:30 / Engelberg Bireysel / Eurosport

16.12 - Pazar @14.45 / Engelberg Bireysel / Eurosport

Şimdiden iyi seyirler diliyorum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder