11 Aralık 2012 Salı

Sochi 2014 Test Yarışlarını Başarıyla Tamamladı




Sochi’de sporla dopdolu bir hafta sonu RusSki Gorki Kayakla Atlama Merkezinde yapılan iki kayakla atlama yarışı ve Iceberg-Arena’da yapılan artistik patinaj gösterisiyle 9 Aralıkta sona erdi. Organizasyon komitesinin 500’den fazla temsilcisinin katılımıyla bütün servisler Olimpik işleyişe göre test edildi.

Erkekler ve kadınlar Dünya Kupası kayakla atlama yarışları, Rus topraklarında bu seviyede yapılan ilk uluslar arası yarış oldu. Kadınlar kayakla atlaması ilk Olimpik açılışını 2014’te yapacağı için, Sochi’de normal tepede yapılan bu test yarışları kadın atletler için fazlasıyla önemliydi.

Yarışmaların katılımcıları ve seyirciler, gelecekteki Olimpik tesisin her bir önemli işlevini test eden 500’den fazla Sochi 2014 temsilcisinin gösterdiği çabaları değerlendirdi. 2013 Şubatında başlayacak olan Olimpik ve Paralimpik Oyunların bilet satışı beklentisine istinaden, komite yeni bilet satış sisteminin ilk evresinin testini de tamamladı.

FIS Kayakla Atlama Dünya Kupası, kadınların, ilk defa erkelerle beraber K95 tepesini test etmesine olanak sağladığı uluslar arası anlamda bir ilk olarak kabul edildi. Bazen kötü hava şartları olmasına rağmen, organizatörler, yarışmalara devam etmekteki isteklerini kanıtladılar. “Sochi 2014: Kar Garanti” programı kapsamında organizatör komitesi tesis için tepenin yakınında bulunan bir depoda saklanan 4500 metreküp kar kullandı.

Organizasyon komitesi başkanı Dmitry Chernyshenko “Rus ve uluslar arası federasyonlarla beraber Sochi 2014 Organizasyon Komitesi ilk önemli uluslar arası yarışmaya ev sahipliği yaptı.” dedi. “Testleri, böyle büyük ölçekli etkinliklere ev sahipliği yapma ve onları hazırlamanın da aralarında bulunduğu birçok değişik serviste ve zorlu hava koşullarında yaparak, organizasyonu “Olimpik mod”da tutmayı başardık. Şubat ayında Sochi’de kar olması garanti, fakat ılık bir hava olması ihtimaline karşı bir yedek plan hazırladık: tesislerde kullanmak üzere daha önceki sezonlardan kalan karları depoluyoruz. Kayakla atlama Dünya Kupası süresince, sistemi başarıyla test ettik. Ayrıca, biletleme programının başarılı bir testi de yapıldı: ISU Grand Prix finalini toplamda 25.000 kişi ziyaret etti.”

Geçen senenin Dünya Kupası kış sezonu şampiyonu Sarah Hendrickson (USA), Sochi’de güzel zaman geçirdi ve yarışmayı kazandığı için çok mutlu: “Bu tepede atlayış yapmaktan çok keyif aldım. Bir sonraki Kış Oyunları’nın yapılacağı yerde bir yarış kazanmak gerçekten çok güzel.” Sochi’deki tesislerde yarış kazanan bir diğer sporcu da Gregor Schlierenzauer (AUT) oldu: “ Bu tepe çok enteresan ve tabiî ki geleceğin Olimpiyat tepesinde deneyim kazanmak çok güzel.


Kaynak: http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder