1 Aralık 2012 Cumartesi

Almanların Yeni Yıldız Adayı - Andreas Wellinger

Aramızdan kim 17 yaşındaki bir gencin sezona böyle parlak bir başlangıç yapmasını beklerdi? 'Sürpriz adayınız' anketinde kendisinin seçeneklerden biri olmaması, sanırım herkesi ne kadar şaşırttığının bir işareti. Peki bu genç adam hakkında tam olarak ne biliyoruz?


Andreas Wellinger SC Ruhpolding'in bir sporcusu. Uluslararası anlamda ilk atlayışını 2011'de Villach'ta yaptı ve 23. olarak ilk puanlarını kaydetti. En büyük başarısı ise 2012 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Almanya takımının bir üyesi olarak elde ettiği altın madalya. Continental Cup'taki ilk atlayışını Şubat ayında Oslo'da yaptı. Sonrasında Klingenthal'deki Yaz Grand Prix'si ayağında 30. oldu. Lillehammer'da dünya kupasındaki ilk mücadelesi verdi, 5. ve 17. sırayı kaptı. Ayrıca bugünkü atlayışlarda en uzak mesafeye ulaştı. Sezon başında gösterdiği bu parlak performansla puan tablosunda kendine 7. sırada yer bulmuş durumda.

"Welli" ve "Andi" olmak üzere iki lakabı var güleryüzlü atletin (ben Welli'yi benimsedim şahsen). Okulunu pek sevmediğini söylüyor ama ne olursa olsun iyi bir karne getirmesi gerektiğini sözlerine ekliyor. Berlin'de yaşıyor. Çok ilginç fakat en sevdiği mevsim yaz imiş kendisinin.

Genç Alman, Kuusamo'da göz kamaştırdı. Ayrıca Almanya'nın takım yarışını kazanmasında onun payı çok büyük. Daha iyi bir başlangıç hatırlıyor muyuz?

Kaynak: skijumping.pl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder