30 Aralık 2012 Pazar

Anders Jacobsen Elemelerin Galibi






61. Dört Tepe Turnuvası’nın başlangıç sürprizi Norveçli Anders Jacobsen oldu. 2006/07 sezonunda turnuva şampiyonu olan Jacobsen, Oberstdorf’daki ilk günü domine etti. Antrenman atlayışında yaptığı en uzun atlayış ve eleme turu zaferiyle (133.5 m; 143.2 puan), Jacobsen.

Dünkü elemelerin birincisi Rus Dimitry Vassiliev (130 m; 138.2 puan), antrenmanda da güçlü bir performans sergilemişti. Tom Hilde ise 134.5 metrelik (136.5 puan) atlayışıyla üçüncü oldu. Böylece Anders Jacobsen ve Avusturyalı Gregor Schlierenzauer zirve yarışı içinde olacak gibi görünüyor.

Schlierenzauer, Jacobsen gibi her üç turda da güzel bir performans sergileyerek önceden kalifiye olmuş sporcular içinde en iyisi oldu. Geçen senenin şampiyonu 131.5 metrelik (149.6 puan) atlayışıyla dünkü elemelerin en yüksek puanını elde etti. Schlierenzauer’in ardından, önceden kalifiye olmuş atletlerden Wolfgang Loitzl, Richard Freitag, Severin Freund ve Simon Ammann iyi atlayışlarını gerçekleştirdiler. Hepsinin pazar günü yapılacak yarışta yüksek derece alma şansları var.

Favorilerin, bugün eşleştirme sistemiyle yapılacak düellolardan ilk tura yükselme konusunda bir problem yaşamamaları bekleniyor. Schlierenzauer, Anton Kalinitschenko’ya karşı atlayış yaparken Jacobsen de sürpriz bir şekilde kalifiye olmayı başaran Koreli Heung-Chul Choi’ya karşı atlayaışını gerçekleştirecek.

Almanlar’ın yeni yıldızı Andreas Wellinger elemelerde beklendiği kadar iyi bir performans sergileyemedi. 118 metrelik atlayışıyla 29. oldu. Bu sonuç onun için çok büyük problem olmadı çünkü o da önceden kalifiye olmuş atletlerden bir tanesi. “Burada atlayabildiğim için çok mutluyum ve 1. turda çok daha iyi bir atlayış yapmayı umuyorum.” dedi genç sporcu Dört Tepe Turnuvası’nda yaptığı ilk atlayışın ardından.

Polonyalı atlamacılar çok güçlü bir takım performansı sergilediler. Piotr Zyla (10.), Dawid Kubacki (15.), Kamil Stoch (16.), Stefan Hula (18.), Maciej Kot (27.), Klemens Muranka (37.) ve Krzysztof Mietus (45.) yarışma için kalifiye oldular. Lukasz Kruczek’ın takımı sezon başlangıcından bu yana çok ilerleme kaydetti.

Cumartesi günü Fin takımı için çok iyi bir gün olmadı. Ville Larinto, Olli Muotka ve Sami Niemi yarışma için kalifiye olamadılar. Lauri Asikainen’in 124 metrelik atlayışı sayesinde Finlandiya’nın Dört Tepe Turnuvasının açılış yarışmasında bir temsilcileri olacak.

İkinci Kıtalar kupası yarışmasında ve Engelberg’deki umut verici performanslarının ardından Amerikalı atlamacılar Peter Frenette (119.5 m) ve Anders Johnson (115 m) birinci tura yükselemediler.


Kaynak:   http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder