21 Aralık 2012 Cuma

Stöckl: Uzun Vadeli Bir Gelecek

Kesinlikle Güzel Bir Haber!

Alex Stöckl'ün sözleşmesini uzatma haberi kesinlikle sevindirici bir gelişme. Çok mutlu olduğumu söyleyebilirim, hem kendisi için hem de takım için en doğrusu gerçekleşti. Federasyonun nahoş bir karar verebileceği endişesini taşıyordum, lakin her şey güzel bir şekilde bağlanmış oldu.

Avusturyalı, bayrağı Fin kayakla atlama duayeni Mika Kojonkoski'den devraldığından beri gerçekten güzel başarılar elde etti. Geçtiğimiz sezon Dünya Kupası zaferi Anders Bardal'ın oldu, Alex önderliğinde... Stöckl geçtiğimiz sene göreve geldiğinde yalnızca iki yıllık bir sözleşme imzalamıştı, üç yıllık bir uzatma opsiyonu kontratın geleceğini teminat altına alacak olan bir ihtimaldi, fazlası değil.

Dört Tepe Turnuvası'na gidecek olan yedi atletin performansını değerlendirirken çok zorlanmadığını ifade eden koç,  Oberstdorf'daki antrenman atlayışlarının gayet başarılı geçtiğini ve sporcularının buradaki son durumlarını görmenin önemli olduğunu belirtti.



Son Dört Tepe turnuvasını Stöckl'ün vatandaşı olan Gregor Schlierenzauer kazanmıştı. Anders Bardal ise en iyi Norveçli sporcu konumundaydı, elde ettiği dördüncülük ile. Zirveye tırmanmayı başaran son Norveçli için ise 2006 yılına geri dönmemiz gerekiyor: Anders Jacobsen.

- (Anders Bardal için) Hem kendi beklentileri, hem de hepimizinkiler bu sene biraz daha fazla. Umuyoruz ki onun yapabileceğini bildiğimiz seviyede performans gösterebilecek, diyor Alex.

Bakalım bu beklentilere Anders'in yanıtı ne olacak...

Kaynak:vg.no

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder