24 Aralık 2012 Pazartesi

Dört Tepe İçin Takımlar





61. Dört Tepe Turnuvası 29 Aralık’ta Oberstdorf’ta elemelerle başlayacak. Birkaç günlük antrenman ve Engelberg’de yapılan son Dünya Kupası yarışından sonra, bir çok federasyon sezonun ilk büyük turnuvası için takımlarını belirlemeye başladı.

Parlayan yıldız Jaka Hvala’ın yanı sıra, Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepes, Matjaz Pungertar ve Tomaz Naglic Slovenya adına yarışacak. Naglic şimdiye kadar Dünya Kupası’nda şimdiye kadar yeterli performans sergileyemeyen Jernej Damjan’ı yerine yarışlara katılacak. Kayakla uçma dünya şampiyonu Robert Kranjec de bu sezo prblem yaşayanlar arasında. Fakat ekipmanlarda yapılacak birkaç değişiklikten sonra Dört Tepe Turnuvası’nda iyi bir performans çıkarabileceğini düşünüyor.

Oberstdorf’daki kısa kapm döneminin ardından , baş antrenör Alexander Stöckl cuma günü Oslo’da yapılan basın toplantısın Norveç takımını açıkladı. Takım Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Fannemel, Anders Jacobsen, Vegard Swensen, Andreas Stjernen ve Rune Velta’dan luşuyor.

Bu sezon Clint Jones’un koçluk yaptığı "Kuzey Amerika Takımı"nı Amerikalı Anders Johnson ve Peter Frenette ile Kanadalı Mackenzie Boyd-Clowes temsil edecek. Takım son Dünya Kupası yarışının ardından geri dönmedi ve kayak da yapacakları kısa Noel tatili için İsviçre’ye geçtiler. Dört Tepe öncesi Frenette Kıtalar Kupası’nda da yarışacaklar.

Oberstdorf ‘da uluslar arası sahaya geri dönen Daiki Ito; Noriaki Kasai, Taku Takeuchi, Yuta Watase, Reruhi Shimizu ve Shohei Tochimoto’yla beraber Almanya ve Avusturya’daki yarışlarda yer alacak.

Baş antrenör Pekka Niemelae, sakatlıklar yüzünde yarışamayacak olan Anssi Koivuranta ve Janne Happonen yerine, Lauri Asikainen, Ville Larinto, Olli Muotka ve Sami Niemi’ye takımda yer verdi.

Kamil Stoch, Maciej Kot, Klemens Muranka, Krzysztof Mietus, Piotr Zyla ve Dawid Kubacki Polonya’yı temsil edecek. Yedici atlamacı için de daha sonra karar verilecek.


Kaynak:  http://www.fisskijumping.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder