25 Aralık 2012 Salı

Martin Schmitt Emeklilik İçin Acele Etmiyor

Zaman Gösterecek

Başarılı atlamacının bu sezonki Dört Tepe Turnuvası'ndan sonra emekli olabileceğine dair pek çok haber dillendirilmişti.Şu anki genç, diri ve güçlü Alman takımında kendine bir yer bulabilmesi giderek daha da zorlaşan yıldızı ikna edip koçluğa yönlendirmeye çalışma bahanesiyle emekli etmeye çalışan bazı akıl hocaları olduğu söyleniyor. Ancak, Martin'in yakın geleceğe dair başka düşünceleri var ve bunları ZDF ile paylaştı.

"Turnuva Sonrası Emeklilik Gibi Bir Düşüncem Yok"

Martin Schmitt, Dört Tepe'den sonra ani bir emekliliğe kafa yormuyor. "Bild am Sonntag"da birkaç hafta önce yayımlanmış "Schmitt Ültimatomu" adlı makalede, Schmitt'in Oberstdorf ve Garmisch - Partenkirchen ayaklarından sonra Alman takımının en iyi altı atletinden biri olamayacağı için Innsbruck ve Bischofshofen'e gidemeyeceği, bu yüzden de kendi topraklarındaki bu ayaklardan sonra emekli olabileceği belirtilmişti.




ZDF'ye verdiği röportajda bu bilgileri yalanlayan atlet, şöyle devam etti:


"Eğer Dört Tepe'de mücadele edecek olursam, zaten kariyerimin biteceği hakkında bir endişem olmaz. Çünkü halen oyunun içinde olurum. Bu bir veda performansı olmayacak, takımın içinde olsam da olmasam da. Benim için tamamen doğal bir durum, bu işin içinde olmak ve en iyi formumu ve performansımı kovalamak... Rampanın ucundayken hep en iyime ulaşmaya çalışırım, elbette o anın şartlarına göre... Bu yüzden, şu an için ilk iki ayakmış, ya da tüm turnuvaymış, bu tip karar hesaplarının içinde değilim."


Schmitt'e göre "Ana amaç içinde bulunduğumuz zamana konsantre olabilmek. En iyimi yapabilmek, ve şimdi yapabilmek. Şu an için tamamen kayakla atlamaya odaklanıyorum."

Parlayan Alman takımın içinde yer alıp alamayacağı tamamen Engelberg'deki COC mücadelesinde sergileyeceği performansa bağlı olacak. On iki biletten dokuzunun sahipli olduğu bir takımda, en azından en iyi üç Almandan biri olması lazım ki tekrardan Alman ekibinin içinde kendine yer bulabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder