27 Aralık 2012 Perşembe

Dört Tepe Şampiyonası'nı Kim Kazanacak? Bölüm I

29.12.2012 Cumartesi günü Oberstdorf'ta eleme yarışlarıyla başlayacak olan 61. Dört Tepe Turnuvası için nefesler tutuldu. Turnuva şampiyonun kim olacağı en çok merak edilen konu şüphesiz! Şampiyonluk için çeşitli çevreler(uzmanlar, sporcular) tarafından pek çok favori gösteriliyor. Nitekim Dünya Kupası Şampiyonası'nda da şu ana kadar pek çok sürpriz isim ortaya çıktı. Bu isimler arasında bizlere tümüyle yabancı olanlar, eski parlak günlerine geri dönüş yapanlar ve istikrarlı performansları ile her daim dikkate alınması gereken güçlü adaylar var.
 
Kısacası, 61. Dört Tepe Turnuvası kanımca oldukça heyecanlı ve sürprizlerle dolu olucak. Zaten ben de sürprizlerden yanayım doğrusu:)
 
Turnuva şampiyonu ve yarış galibiyeti konusunda favori gösterilen sporculara biraz daha yakından göz atalım isterseniz.

Gregor


Şu anda Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda 1. sırada olan Schlieri, şu ana kadar 4 kez podyum elde etti, 3 kez 1. , 1 kez 3. oldu. Geçen sene Dört Tepe Turnuvası Şampiyonu oldu. Farklı sezonlarda her tepede en az 1 kez kazanmış. Tecrübeli ve başarılı sporcunun formu şu anda oldukça iyi. Kıyafetler konusunda başlangıçta yaşadığı problemleri aşmış gibi görünüyor. Bu turnuvanın en favori şampiyon adaylarından birisi hiç şüphesiz, ama benim gönlümden geçen bu sefer Schlieri değil:)

Kofler_kopie


Kofi de en büyük adaylardan birisi, o da 2009-2010 sezonunda tek bir tepe yarışını kazanarak Dört Tepe Şampiyonu olmuş bir isim. Bu sezon, 2 kez 1., 1 kez 2. ve 1 kez de 3. lük elde etti. Şu anda Dünya Kupası Genel Klasman 3.sü. Tecrübeli sporcu Sochi ve Engelberg'de sürekli podyumda idi ve çok iyi sonuçlar elde etti. Eğer bu istikrarlı başarısını Dört Tepe'de de ortaya koyabilirse şampiyonluk için şüphesiz en iddialı isimlerden birisi olacak, ama o da benim gönlümden geçen isim değil:)

Freund_oberstdorf_sf_12
 
Freund ise atlattığı sakatlık ve ameliyattan sonra çok iyi bir rehabilitasyon süreci geçirdi ve muhteşem bir geri dönüş yaptı sezona. Herkesi büyüledi. Atlayışları, son derece istikrarlı, Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda 2. sırada, şu ana kadar 2 kez 1.lik, 1 kez 2.lik, 1 kez 4.lük elde etti. Üstelik Turnuva'ya deplasmanda başlayacak, bu da büyük bir avantaj olucak onun için! Geride bıraktığı sağlık problemleri ve yaşı itibarıyla yeterli tecrübeye henüz sahip olmayabilir ancak şimdilik performansı çok iyi gidiyor. Kartlar ondan yana, benim gönlüm de:) Bence Dört Tepe Turnuvası'nı Severin Freund kazanacak! Alexander Stoeckl'ın da aynı görüşte olduğunu okudum(berkutshi.com'da). Ne diyelim, aklı yolun bir! Hadi hayırlısı!
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder