29 Aralık 2012 Cumartesi

Dört Tepe Turnuvası'nı Kim Kazanacak? Bölüm II

Dört Tepe Turnuvası Şampiyonu ya da bireysel yarış kazanma potansiyeli olan çok genç ve sürpriz bir şekilde sezona muhteşem başlangıç yapan sporcular da var. Örneğin, Andreas Wellinger. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen daha ilk Dünya Kupası Şampiyonası'nda 2 kez podyuma çıktı(Sochi'de bronz, Engelberg'de gümüş madalya aldı). Kuusamo ve Lillehammer'de 5. oldu. Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda 4. sırada. Kendisinin de ifade ettiği gibi ''Kaybedecek hiçbir şeyi yok'', çünkü daha şimdiden müthiş başarılar elde etti. Fazla tecrübeli olmaması ve baskı ile nasıl mücadele edeceği konusunda henüz fikrim olmaması nedeniyle Wellinger'e hem şans veriyorum hem tereddütlerim var ama olursa ne süper olur değil mi? Sanırım bu da bir rekor olabilir, en genç Dört Tepe Turnuvası Şampiyonu belki?
Wellinger_sochi_12
 
Jaka Hvala da, Slovenlerin keşfettiği yeni cevher olarak bu sezon gözleri dolduruyor. Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda 9. sırada şu anda. Onun için şimdiye kadar Wellinger kadar baskıyı yönetme konusunda iyi olduğunu söyleyemeyiz kanımca, son anda birkaç kez podyumu kaçırdı. Bunun ardında tecrübe eksikliğinin ve genç yaşının olduğu muhakkak, ama pırıl pırıl bir genç Hvala ve çok yetenekli! Belki biraz abartı olacak ama ondan bir yarış galibiyeti bekliyorum, belki Innsbruck olabilir, görücez bakalım:)

Slo_hvala
 
Aslında Prevc de fena başlamadı sezona, şu anda 11. sırada Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda. Engelberg'de de 6.lık elde etti. Atlayışları istikrarlı gidiyor, fazla tecrübesi olduğunu söyleyemeyiz, oldukça da genç. Belki biraz kendine güven sorunu yaşıyor olabilir hâlâ, ne de olsa Hvala çıktı bir de karşısına! Öte yandan, Dört Tepe Turnuvası sporcular için bambaşka bir motivasyon, heyecan! Herşey mümkün!

Slo_prevc
 
Neumayer sezona müthiş başladı. Tecrübeli Alman kendisinden uzun zamandır beklenilenleri sanki bu sezon gerçekleştireceğinin sinyallerini veriyor. Yani tekniği hepimizin malumu, ideal olan değil, ama bu sezon sanki başka türlü atlıyor, son derece hırslı ve güçlü geldi bana. Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda Anders Fannemel ile 13. sırayı paylaşıyor. Dört Tepe Turnuvası'nda 2007-2008 sezonunda 3.'lüğü var. Bu sezon Engelberg'de 5.lik elde etti. Sochi'de 8. oldu. Biraz istikrar sorunu olabilir, ama bu turnuvada iyi sonuçlar elde edebileceği kaaatindeyim.

Neumayer_wm_lh_oslo_11
 
Aynı düşünceleri Richard Freitag için de taşıyorum. Freitag çok daha iyi bir durumda. Dünya Kupası Genel Klasmanı'nda 7. sırada. Sochi'de 2. lik ve 6. lık, Engelberg'de 8. lik elde etti. Aslında Freitag'ın yıldızı geçen sezonda parlamıştı, ama sanki o zaman koyduğu hedeflere bu sezon daha yakınmış hatta çok daha iyiymiş gibi görünüyor. Kısacası, Alman sporcular bu sezon çok iyi gidiyorlar ve benim favorilerim onlar!
 
Ger_freitag

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder