22 Aralık 2012 Cumartesi

Kayakla Atlamacılar Ve Kazançları

(Ön Bilgi: 1 İsviçre Frangı yaklaşık 2 TL'ye eşit. Bu bilgi gerçek hayatta ne işinize yarayacak ki, boşverin gitsin)

Parra Parra Parraaa!

Para, dünyayı yöneten...

Para, günü kurtarmayı sağlayan...

Hiçbir Zaman Yetmez

 Sonuna geldik... Korkmayın, Dünya'nın değil. Yalnızca senenin. Yılın bu döneminde her şey toparlanmaya başlanır. Bazıları elde ettiği kazanımları, ya da para tutarını hesaplar. Atlamacılar da sizden bizden pek farklı değiller, onlar da bütçelerini gözden geçiriyorlar. Merak ediyorsanız, işte size onların kazandığı meblağlar! Zirvede şaşırtıcı olmayan bir isim var, Gregor Schlierenzauer. Lakin bazı sürprizler de var elbette, son haftaların parlayan yıldızı Jaka Hvala'nın muhteşem büyücü Simi'nin önüne geçmesi gibi...



Bu sezon şu ana dek en çok kazanan isimler Gregor Schlierenzauer ve Severin Freund oldu. İkisi de 50.300 İsviçre Frangı ödül elde ettiler ve bunun vergisini de son kuruşuna kadar ödediler :) Üçüncü sırada ise Andreas Kofler var, cebine, pardon hesabına attığı miktar 38.550 İsviçre Frangı.

Slovenlere bakarsak, en çok kazanan isimler Jaka Hvala ve Peter Prevc. İsviçreli kayakla atlama ikonu Simon Ammann yine kendini olimpiyatlara saklıyor gibi görünüyor, kazandığı 17.100 Frank ile 14. sırada kendine yer bulmuş durumda.

Alp disiplini ile bir karşılaştırma da verelim, sezonun flaş ismi Sloven yıldız Tina Maze şu ana dek 261.400 İsviçre Frangı kazanmış.

Kaynak: siol.net

NOT:  Benim için bunların tamamı maddi olarak elde edilen kazanımlardır sadece. Elbette para önemli, hepimiz için. Özellikle de geçimini bu zor ve fedakarlık isteyen spordan temin eden atlamacılar için.  Lakin, maaşlar, ya da yatırımlar futboldaki gibi bir hale de hiçbir zaman dönüşmemeli. Şu hali ile çok güzel ve adil bir spor, her yönden ele alırsak... Para ödüllerini uçurarak bunu mahvetmemek gerekiyor. Naçizane bir düşünce. :)

Sertan's NOT: I am with you, Alex. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder