30 Kasım 2012 Cuma

KUUSAMO Takım Yarışı



Bugün, uzun zamandır izlemediğimiz kadar keyifli ve heyecanlı bir takım yarışı izlediğimiz kanaatindeyim. Özellikle 1. turda Polonya takımı sezon başındaki kötü gidişatını sürdürürken, Finlandiya ve Rusya takımları sonu gelmeyen sakatlıklara, şanssızlıklara rağmen yine de kayakla atlama severleri ümitlendirecek işler yapabileceklerini gösterdiler.  Özellikle Lauri Asikainen muazzam atlayışlar yaparak Fin takımının yeni gözdesi olabileceğinin sinyallerini verdi.
Keza Dmitry Vassiliev ilerleyen yaşına rağmen hâlâ parlak işler çıkarabileceğini gösterdi.
Slo_hvala


Bunun yanısıra, Sloven takımı Jaka Hvala'nın, Peter Prevc'in muhteşem atlayışları ile 1. turu ilk sırada tamamladıktan sonra 2. turda Robert Kranjec'in korkunç atlayışlarına rağmen yarışı 3. sırada tamamlamayı başarabildi.
Japon takımının formu beklediğim kadar iyi değildi ve yarışı 5. sırada bitirdiler. En iyi atlayış, yine tecrübeli sporcu Noriaki Kasai'den geldi. Bir kez daha kendisine hayran kaldığımı söylemeden geçemeyecem.

301112__135

Bana göre yarışın en heyecanlı kısmı son bölüm oldu. Alman takımı ile Avusturya takımı arasındaki rekabetten galip çıkan taraf, Almanya oldu. Richard Freitag, Andreas Wellinger, Severin Freund güçlü performanslar sergilediler. Açıkçası, takım yarışlarının yenilmez Avusturyası'nın uzun zamandır hüküm süren bu üstünlüğünün en azından ilk kez bozulması hoşuma gitti. Ne de olsa sonucun daha ilk turda belli olduğu yarışları izlemek o kadar da heyecanlı olmuyordu. Üstelik sadece ikisi arasındaki rekabet değil, yarışın genelindeki sürprizler(Jaka Hvala, Andreas Wellinger'in süper atlayışları) de bugünkü yarışı bence özel kıldı. Öte yandan, Avusturya takımının Manuel Fettner haricinde oldukça güçlü atlayışlar sergilediğini de gözardı edersem haksızlık etmiş olurum. Özellikle Schlieri Lillehammer'daki geniş tepe yarışındakine benzer performansını tekrarlarken, Wolfgang Loitzl göz doldurdu.
Norveç takımı bu sefer 4.lük ile yetindi. Bu sonuca ciddi katkıda bulunan isimler Anders Bardal ve Anders Fannamel oldu. Öte yandan Tom Hilde bu yarışta beklenileni veremedi. Bıyıkları mı şans getirmedi ne?
Uzun lafın kısası, sezonun ilk takım yarışı(karışık olmayan) bence güzel bir rekabete sahne oldu ve heyecanı boldu. Umarım yarınki bireysel yarış daha da heyecanlı geçer! Benim gönlümden sürpriz isimlerden birisi geçiyor, ne de olsa bu kapasiteye sahip pekçok aday var:)
Şimdiden iyi seyirler diliyorum herkese!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder