27 Kasım 2012 Salı

Jan Szturc: Lukasz Kruczek Hata Yaptı





Beskids’deki bir çok atletin öğretmeni ve Adam Malysz’in ilk koçu olan Jan Szturc’ın, Lillehammer’daki açılışta Polonyalı atletlerin kötü performanslarının sebebiyle ilgili bir teorisi var.

- Express Illustrated’le yaptığı röportajda “Lillehammer’da yapılan Dünya Kupası açılış yarışlarında Polonyalı kayakla atlamacıların kötü performanslarının trajediyle bir alakası yok.” dedi. “Bence, ulusal takımımızın koçu Lukasz Kruczek, İskandinavya’daki kampın son bir kaç gününde eve dönemye karar vererek hata yaptı. Yorucu yolculuklarda kazanılan formu da kaybetmek yerine, dünya Kupası yarışları başlayana kadar Lillehammer’da kalmalı ve form tutmalıydık. İleride ders alınması gereken, hatalı bir taktik sonucu üzücü bir tecrübe yaşandı.”

“Lillehammer’daki tepede Polonya kayakla atlaması kesinlikle yara aldı. Şahsen, bir kaç gün içinde Kuusamo’da gerçekeşecek dünya Kupası yarışı için, bu sefer kayakla atlamacılarımızın çok daha iyi bir antrenmanlarla hazırlanıp, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ve bizi utandırmayacaklarını umuyorum.” diyerek umutla sözlerini bitirdi Jan Szturc.



kaynak: http://www.skijumping.pl/

1 yorum:

  1. Polonya tarihinin belki de en kötü açılışı geldi. Şampiyonluğun bu yıl büyük favorisi Kamil Stoch şimdiden havlu attı. Mental bir sorun var gibi gözüküyor..

    YanıtlaSil