18 Kasım 2012 Pazar

Amerika Kadın Kayakla Atlama Takımları Belirlendi







Amerikalı kadın sporcuların hedefi birinciliklerini korumak






Amerika’nın kadınlar kayakla atlama takımlarında yer alacak, sporcuların isimleri belli oldu. Ülkelerini Dünya Kupası ve Continental Kupasında temsil edecek isimler şu şekilde:

2013 Visa Kadınlar Kayakla Atlama Takımları:
A Takımı
Sarah Hendrickson, Park City, UT
Jessica Jerome, Park City, UT
Lindsey Van, Park City, UT


C Takımı
Abby Hughes, Park City, UT
Alissa Johnson, Park City, UT
Nina Lussi, Lake Placid, NY (davetli)


Gelişim Takımı
Emilee Anderson, Eau Claire, WI
Elyse Hoffmann, Madison, WI
Elizabeth Wallace, Woodbury, MN


Geçtiğimiz seneki dominasyonlarından sonra Amerikalı kadınlar 2012-13 Dünya Kupası kış sezonuna birinci sırada başlıyorlar. Kasımda Park City’deki Kış Sporları Okulu’ndan mezun olan 18 yaşındaki Hendrickson,geçen sene 13 Dünya Kupası yarışı kazanıp, bireysellerde Dünya Kupası genel klasman lideri oldu. Van sezonu beşinci olarak tamamlarken, Jerome de dokuzuncu oldu.

 “Geçen seneki kupadan sonra Dünya Şampiyonasına gitmek tabiî ki büyük bir baskı yaratıyor, ama bunu heyecanlı yapan da bu zaten.” Diyor Hendrickson. “Sezon başlarken bu enerjiyi avantajıma kullanmalı ve kişisel hedeflerim için çalışmalıyım. Yine çok keyifli bir kış olmasını ve sonuçların da benzer olmasını umuyorum.”

Kadınlar kayakla atlaması geçen sene ilk defa Uluslar Arası Kayak Federasyonu Dünya Kupasında görücüye çıktı, ki bu da yeni kayakla atlama alanları, daha çok uluslar arası destek ve etkinliklerin daha çok yayınlanması anlamına gelir.

Bu sene iki açıdan önemli: birincisi ilk defa Dünya Kupası ayaklarından bir tanesi Sochi, Rusya’da yapılacak. Burası aynı zamanda ilk defa kadınların da yarışmasına izin verilecek olan 2014 Kış Olimpiyat Oyunlarının da yapılacağı yer; ve ikincisi 2013 Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası da İtalya’nın Val Di Fiemme, İtalya’da yapılacak.

Takımın birkaç üyesi yaz dönemini sakatlık sorunlarını çözmekle geçirdi. Hendrickson, Van ve Jerome diz ve Johnson da omuz ameliyatları geçirdiler. Ana Program ve Gelişim Koçu Alan Alborn bu problemlerin geçen sezonda atletlerin gerçek potansiyellerini gösterememelerine sebep olduğunu söyledi.

 “Sezon başlarken takımın %99 sağlık problemlerinin çözümlenmesiyle kendi vücutlarına olan güvenleri arttı. dedi Alborn. “Bu yaz takımı bir arada tutmak ve herkesin sağlıklı ve hazır olduğundan emin olmamız için çok önemliydi.”

Takım üyeleri yakın zamanda iki haftalarını Val Di Fiemme’de antrenman yaparak geçirdiler. 2013 Dünya Şampiyonası’nın yapılacağı tepede yeterince çalışabilmek için iyi bir şans yakaladılar.

Kış döneminde Kadınlar Dünya Kupası kapsamında, Norveç, Avusturya, Rusya, Almanya Japonya ve Slovenya duraklarını da içeren 16 yarış yapılacak. Dünya Kupası açılışı 24 Kasım’da Lillehammer’da (NOR) yapılacak ve sezon 17 Mart 2013’te Oslo’da (NOR) kapanacak. Kuzey Disiplini Gençler Dünya Kayak Şampiyonası 20-27 Ocak’ta Liberec’te (CZE) ve Kuzey Disiplini Dünya Kayak Şampiyonası da 20 Şubat – 3 Mart arasında olacak.

Dünya Kupası Baş Antrenörü Paolo Bernardi yeni sezona sabırsızlanıyor ve şimdiden diğer takımların Amerikan takımını vizörlerine aldıklarını biliyor.   

 “Atletlerimizin gücünü ve neler yapabildiklerini bilmek çok iyi bir his veriyor” diyor Bernardi. “Onları yakalamaya çalışmaktansa, diğer takımlar tarafından avlanmayı tercih ederim.”

Ayrıca bu sene, WSI-USA tarafından sağlanan altyapı ve büyük desteğe ek olarak, Jerome, Van ve Hendrickson Amerikan Kayak ve Snowboard Birliği tarafından önerilen kaynaklara ve yardımlara erişim sağlamak için Amerikan Kayak Takımı elit atletler kriterlerini yakaladılar.


Kaynak: http://www.wsjusa.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder