23 Kasım 2012 Cuma

Lillehammer || Elemeler

Sezonu açtık açmasına da rüzgar da kendi sezonunu açtı ne yazık ki. Yaklaşık iki sezondur pek çok yarışın iptaline, pek çok kapı değişikliğine ve akabininde keyifsiz yarışlara sebep olan rüzgar yeni sezonun açılışını da es geçmedi ve eleme turuna yaklaşık 15 dakikalık bir rötarla başlayabildik.

Her şeye rağmen sporcuları beyaz zemin üzerinde süzülürken görmek çok güzeldi. Fazla bir hareketlilik yoktu açıkçası ama Anders Jacobsen'in kışa da adım atışını gördük, akşama yapılacak olan tarihin ilk karışık takım yarışında ortalığı karıştıracak olan Amerika takımının erkek sporcularına göz attık ve geçen sezondan beri müthiş işler yapan Japonları da gördük.

Tabii mevcut şartlar sebebiyle adil bir değerlendirmede bulunmak pek mümkün değildi. O yüzden rüzgarın asıl yarışta biraz daha insaflı davranmasını ve keyifsiz bir eleme turunun ardından heyecan dolu bir yarışa müsaade etmesini dilemekten başka çaremiz yok.

Can sıkıcı bir not: Rüzgarın akşam saatlerinde de bu şekilde olacağı söyleniyor. Yani rüzgar, karışık takım yarışına da çomak sokmaya kararlı gibi.

Lukas Hlava'nın kazandığı, Zografski'nin diskalifiye edilmemekle kalmayıp yedincilikle kendini üst tura attığı bir elemeyi geride bıraktık. lk 20'nin listesi aşağıdaki gibi. Üzerine tıklayarak fotoğrafı büyütebilir, buraya tıklayarak FIS'in resmi listesine ve puanlamaların tamamına pdf formatında ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

  1. vladi ve sami niemi yi tebrik edip devamını sürdürmelerini diliyorum

    YanıtlaSil