22 Kasım 2012 Perşembe

Walter Hofer: Kayakla Atlama Şimdi Her Zamankinden Daha Popüler!





2012/13 Dünya Kupası sezonunun başlaması vesilesiyle FIS yarış direktörü Walter Hofer yeni sezon, kural değişiklikleri ve Val di Fiemme’de yapılacak Dünya Şampiyonası hakkındaki görüşlerini FIS Newsflash’le yaptığı röportajda anlattı.


FIS Newsflash: Eğer yeni sezonu en fazla beş kelimele anlatmanız gerekseydi, nasıl anlatırdınız? 

Walter Hofer: “A” harfinin mükemmeliyetin simgesi olarak kullanıyorsak eğer, bizim hedefimizdeki “A”ları şöyle sayabilirim: Atletler, Atmosfer, Cazibe (Attraction), Seyirciler (Audience), Aerodinamikler!


FIS Newsflash: Lütfen bizim için kısa bir şekilde açıklar mısınız?

Walter Hofer: Atletler bizim ilgimizin odak noktasıdır. Yarış kurallarına dair bütün değişiklikler ve uyarlamalar sporcuların performansları, ilerleme göstermeleri, çekicilikleri ve bizim sporumuz atmosfer üstünde etkili. bu günlerde kayakla atlama daha önce hiç olmadığı kadar popüler: Avusturya ve Almanya’da, Norveç ve Japnya’da, Polonya ve Slovenya’da ve daha bir çok yerde. Stadyumlarımızdaki seyirci sayısı etkileyici. Yarışmalarımızın onlarca yüzlerce hayranı yarışma alanında, milyonlarda televizyonlarının önündeler, her hafta. Son olarak, aerodinamikler: Kayakla atlama son 20 senede modern bir standart geliştirdi. Ekipmanlarla ilgili ayarlamalar her zaman güvenlik ve adil olmak için yapıldı. 

FIS Newsflash: Kayakla atlama kıyafetleriyle ilgili ayarlamalar yapıldı (bu sezondaki yeniliklerden biri) FIS yaz Grand Prix yarışmalarındaki “test periyodu” ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Walter Hofer: Kıyafetlerin tolerans limitlerini 6cm’den 0’a indirmekteki asıl amaç hem atletlerin hem de yetkililerin üzerlerindeki büyük iş yükünü hafifletmekti. Yaz serisi bizim uygulanabilirliği test ettiğimizde doğru yolda olduğumuzu kanıtladı. Grand Prix yarışlarından sonra, uygumu geliştirebilmek adına kontrol sistemindeki kuralları düzenledik. Atletlerin fikirleri ve geribildirimleri memnuniyetle karışlandı ve böylece sezon açılışı için gerekli şekilde hazırlandığımızı düşünüyoruz. Kayakla atlama performanslarının atletik kısmının tekrardan çok önemli olmaya başlamasıyla, potansiyel kazananların sayısında artış bekliyoruz. Lider ulusların yanı sıra, yeni ülkeler ve takımlar da üst seviyeleri hedefledikleri gösterdiler.


FIS Newsflash: 2013’te Val di Fiemme’de yapıalcak olan FIS Kuzey Disiplini Kayak Şampiyonası’na 100 günden az bir süre kaldı. Dünyanın her bir tarafındaki kayakla atlama hayranlarını neler bekliyor?

Walter Hofer: 20 yıl içinde Val di Fiemme’de yapılacak üçüncü Kuzey Disiplini Kayak Şampiyonası olacak. Geçen sene yapılan test etkinliklerinde, organizatörler üst düzey spor etkinlikleri düzenlemedeki kabiliyetlerini gösterdiler. Ekim ayında yapılan son denetlemede de İtalya, ve özellikle Val di Fiemme böylesi büyük bir organizasyona tekrar ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu teyit etti. Predazzo’daki fonksiyonel kayakla atlama tesisi tamamen yenilendi. Daha fazla kayakla atlama meraklısının dikkatini çekebilmek için çok büyük efor sarf edildi. Böylece önümüzdeki yarışların aile-dostluk ortamında geçmesini umuyoruz. Size sloganı söyleyeyim: “Orada olun, buluşalım ve kutlayalım!”



kaynak: http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder