26 Kasım 2012 Pazartesi

Alexander Pointner'in 100. Zaferi



Gregor Schlierenzauer’in  Lillehammer’daki erkekler geniş tepe yarışını kazanması, Avusturya antrenörü Alexander Pointner için de özel bir anlam taşıyor. Lillehammer’daki bu zafer, Pointner dönemi boyunca Avusturyalı sporcuların kazandığı 100.Dünya Kupası birinciliği olarak kayıtlara geçti.




 Avusturya Takımının başında 9.sezonuna başlayan 41 yaşındaki Pointner “9.senemize başladığımız ve geride kalan 8 sene boyunca aralıksız şekilde benimle çalışmış olan tüm takıma teşekkür ediyorum.Sonunda hep birlikte 100.Dünya Kupası zaferimizi kutluyoruz.Çalışmalarımızın ödülünü almış olmamız kesinlikle harika bir his ve ayrıcalık.” şeklinde konuştu.

Sezonun açılış haftasından sonra pozitif bir tablo çizen Pointner, Andreas Kofler’in cuma günü diskalifiye olması üzerine “ Karışık takım yarışındaki hatalarımız, ‘Beraber kazanır,beraber kaybederiz’ sloganımızı kanıtladı.” dedi ve şöyle devam etti “ Ertesi gün Thomas Morgenstern ile sezonun ilk podyumunu, bugün ise kazanılan ilk birinciliği kutluyoruz.Biliyoruz ki mutlu olmamız gereken başka şeyler de var."
Schlieri'nin birinciliği ile artık Pointner’in hanesinde 83 bireysel, 17 takım birinciliği bulunuyor.

                Kaynak: http://www.skispringen.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder