19 Kasım 2012 Pazartesi

Yeni Sezona Girerken Takım Koçlarından Bazı Değerlendirmeler: Lukasz Kruczek

Kruczek_2
 
Fisskijumpingcom yetkilileri 2012-2013 Kayakla Atlama Dünya Kupası Şampiyonası başlamadan önce baş antrenörlerle röportajlar yapıp onlara takımlarının mevcut durumunu, yaklaşan kış sezonuna yönelik hedeflerini ve beklentilerini sormuşlar. Ben de sizlere bu röportajlardan derlediğim kısa bölümler sunmak istedim, böylece hep birlikte yeni sezona da ısınmış oluruz diye düşündüm.

Röportajlardan ilki Polonya Milli Takım Baş Antrenörü Lukasz Kruczek ile yapılmış. Bu göreve atandığı 2008 yılından bu yana Kruczek büyük başarılara tanıklık etmiş, örneğin, 2010 Olimpiyat Oyunları’nda (artık emekli olan) Adam Malysz’in aldığı iki gümüş madalya gibi. Malysz’in emekli olmasından sonra Krucjek, dünya çapında bir takım ve genç sporcular yetiştirdi. Bu sporcular arasında, Maciej Kot, FIS Yaz Grand Prix’sinde elde ettiği iki zafer ile başarılı performanslar gerçekleştirdi.

Kruczek ve takımı Oberstdorf, Klingenthal’deki kamplarda yeni sezona hazırlanmışlar. Maciej Kot’tan ilk Dünya Kupası yarışması galibiyetini ya da daha fazlasını umabilir miyiz sorusuna Kruczek, Maciej’nin artık formu ve performansı açısından istikrarı yakaladığı, geçen kışın ortalarından itibaren performansının ileriye gittiği ve bu yazdan beri de istikrar içinde atladığı, o nedenle bu kış kariyeri açısından büyük bir adım atabileceği şeklinde cevaplamış. Maciej dışında, Kamil’in de üst düzey bir sporcu olduğunu, onu da Piotr Zyla ve Dawid Kubacki’nin izleyeceğini eklemiş.

Kruczek, Val di Fiemme’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nın Polonya takımı için çok önemli olduğunu ve madalya savaşında hesaba katılması gereken bir takıma sahip olduklarını ve uzun vadede podyumda yer almayı hedeflediklerini ifade etmiş.

Yeni kıyafet uygulamasının hem iyi hem heyecanlı olacağını düşünüyor Kruczek. Bu kış, sporcuların üst düzeyde sonuçlar elde edeceklerine inanıyor. Kıyafetler nedeniyle yarışma sonuçlarının birbirine yakın olacağını, çünkü hataların eskisine oranla şimdi daha fazla etkili olduğunu ifade ediyor.

Kruczek’e toplam puanda Dünya Kupası Şampiyonu olarak kimi favori gördüğü de sorulmuş. Kruczek, favorisi olduğunu itiraf etmekle birlikte, kim olduğu hakkında bir şey söylememiş. Sizce aklından kimi geçiriyor acaba?

Son olarak, Avusturya takımının bu sezona da hükmedip hükmetmeyeceği sorulmuş. Kruczek, Avusturya takımının, kuşkusuz uzun zamandır çok iyi işleyen bir sisteme sahip olduğunu, ancak diğer takımların da her geçen gün onlara biraz daha yaklaştıklarını ifade etmiş.

Yaz Grand Prix’sinde yanlış hatırlamıyorsam Kamil Stoch, Piotr Zyla, Dawid Kubacki ve Krzystof Mietus pek bir iz bırakamadılar. Öte yandan bu, kış sezonunda da böyle devam edeceği anlamına gelmiyor elbette. Kruczek’in bahsettiği ekip(Stoch, Kot, Zyla ve Kubacki) istikrarı yakalayabilirse bence Polonya çok güzel işler çıkarabilir bu sezonda. Şimdiye kadar en azından Kot bu hedef için gerekli kıvılcımı çaktı diye düşünüyorum.

Bir sonraki röportaj: Japon Takımı Baş Antrenörü Tomoharu Yokokawa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder