27 Kasım 2012 Salı

Happonen Sezonu Kapattı







Fin kayakla atlamacıların sakatlıklarla ilgili kötü şansı yeni sezonda da devam ediyor. Bu sefer, Fin medyasına göre uzun bir süre yarışlardan uzakta kalacak olan Janne Happonen’de tekrardan sıra.  

Daha önce de kariyerinde ciddi sakatlıklardan dolayı çeşitli aksilikler yaşamış olan 28 yaşındaki sporcu, pazar günü Lillehammer’da yapılan Dünya Kupası yarışının eleme turunda düşerek dizinden sakatlandı.

Pazartesi günü yapılan ilk MRI’dan sonra menisküs tehşisi konuldu ve salı günü Kuopio’da yapılan ameliyatta ön çapraz bağ kopmalarının koptuğu teyit edildi.


Sezon Happonen için Şimdiden Kapandı

Baş antrenör Pekka Niemelae YLE.fi’ye durumu değerlendirdi: "Ön çapraz bağlar neredeyse tamamen yırtılmış. Ameliyat iyi geçti, fakat bu tip yaralanmaların ardından yaklaşık altı aylık bir iyileşme süreci gerekir.” Bu da Fin sporcu için 2012/13 sezonunun şimdiden kapandığı anlamına geliyor.




kaynak: http://berkutschi.com/

2 yorum:

  1. Finlerin bu hali nedir ya ellerinde kalan nadir tecribelilerden birini daha kaybettiler zaten en şanssızlardan biriydi Happonen. Bari Koivuranta ve Larinto dönse hemen...

    YanıtlaSil
  2. Finlandiya'da sezonu kapattı desek, yanlış olmaz galiba..

    YanıtlaSil