20 Kasım 2012 Salı

Yeni Sezona Girerken Takım Koçlarından Bazı Değerlendirmeler Tomoharu Yokokawa

 
 
Securedownload
  
 
Röportajlara, 2010 baharından beridir Japon milli takımının baş antrenörlüğünü yapan Tomoharu Yokokawa ile devam ediyoruz. Bu süreçte Yokokawa’nın en önemli görevlerinden birisi, takımı gençleştirmek ve genç sporcuları önce Dünya Kupası takımı, daha sonra da dünya klasmanı seviyesine getirmeye çalışmak oldu.

Geçen kış Dünya Kupası Şampiyonası’nda ilk kez podyuma çıkan ve 2012 Yaz Grand Prix’sinde ilk altın madalyasını kutlayan Taku Takeuchi gibi sporcularla ve kıdemli Noriaki Kasai yanı sıra, Junshiro Kobayashi, Reruhi Shimizu, Kenshiro Ito ve Sho Suzuki gibi yeni yüzlerle Japonya, artık rekabetçi bir takıma sahip!

Öncelikle Japon antrenöre, geçtiğimiz 2012 Yazı’nın en güçlü ülkesi olmasından ötürü tebriklerimizi sunuyoruz. Kış sezonunda da takımdan böyle güçlü performanslar bekleyebilir miyiz sorusuna Yokokawa, kendisinin de bunu dilediği ve bunun mümkün olduğu şeklinde cevap veriyor. Tecrübeli antrenöre, özellikle Taku Takeuchi ve Reruhi Shimizu’dan bu kış ilk Dünya Kupası galibiyetlerinin veya daha fazlasının beklenip beklenemeyeceği de sorulmuş. Yokokawa, özellikle Taku’nun iyi sonuçlar elde edeceğinden emin. Reruhi’nin aynı potansiyele sahip olduğu görüşünde, ancak onun için biraz sabırlı olmak gerektiğini çünkü henüz fazla tecrübesi olmadığını düşünüyor. Sonuç itibarıyla her iki sporcudan da Dünya Kupası galibiyeti beklenebileceğini söylüyor.

Geçen sezonun en iyi performansına sahip, 4 Dünya Kupası galibiyeti olan Daiki İto ise bu yaz hiç yarışmadı. Merakla Ito’nun yazı nerede geçirdiği sorulmuş. Daiki tüm yaz Japonya’da hazırlanmış ve kıyafet değişikliklerine uyum sağlamaya çalışmış, çünkü yaz başında formda değilmiş. Öte yandan, yazın bazı atletlerin formu iyiymiş ve bu nedenle iyi sonuçlar elde edebilecek birkaç sporcularının olduğunu söylüyor Yokokawa, bunlardan biri de kesinlikle Yuta Watase.

Japon takımı Ekim sonuna kadar son hazırlık kampını Hakuba’da yapmış ve Kasım’da, Dünya Kupası açılışından hemen önce Lillehammer’da bir kamp ayarlayacakmış.

Yokokawa’ya Val di Fiemme’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Japon takımının neler yapabileceği, hedeflerinin neler olduğu sorularına ise, takım yarışında bir madalya kazanmak ve bunun da kesinlikle mümkün olduğu şeklinde cevap vermiş.

Kıyafet değişiklikleri hakkında Japon antrenör bu değişikliklerin adil olduğu ve kayakla atlama sporunun doğru yönde ilerlemesinde bir adım teşkil ettiği kanaatinde.

Toplam puanda Dünya Kupası galibi için kendisinin favori sporcusunun kim olduğu sorusuna Japon antrenör, bunu söylemenin kolay olmadığı çünkü birden fazla olduğu şeklinde cevap vermiş. Bunun sebebi olarak da, yarışmaların yeni kıyafetler nedeniyle birbirine çok yakın sonuçlanıyor olmasını gösteriyor. Eğer sporcularından birsi en iyiler arasında yer alabilirse bunun harika olacağını ekliyor.

Avusturya takımının son 8 yılda olduğu gibi bu sezonda da hâkimiyetini sürdürüp sürdüremeyeceği sorusuna ise Yokokawa, bu sezon sonucun farklı olabileceği, kuşkusuz Avusturya takımının fiziksel açıdan son derece güçlü 2 sporcusunun bulunduğu, ancak kıyafetlere ilişkin yeni kurallarla birlikte yarışmaların sonuçlarının birbirine yakın olduğu ve aynı zamanda diğer takımların da kendilerini geliştirdikleri şeklinde cevap vermiş.

Açıkçası Japon takımından ben de çok umutluyum. Yaz Grand Prix’sinde olduğu gibi kış sezonunda da altın madalyanın peşinde Avusturya takımının yakın takipçisi olacaklarını düşünüyorum. Bireysel yarışta ise Taku Takeuchi ve her en kadar bu yaz hiç izleme fırsatımız olmadıysa da Daiki Ito’dan galibiyet beklediğimi ifade edeyim.

Sonraki röportaj: Kanada Takımı Baş Antrenörü Gregor Linsig.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder