27 Kasım 2012 Salı

Yeni Sezona Girerken Takım Koçlarından Bazı Değerlendirmeler: David Jiroutek




David Jiroutek, 2009 yılından beri Çek Kayakla Atlama Milli Takımının baş antrenörü ve 2009'dan bu yana takım giderek yükselen bir başarı grafiği çiziyor. 39 yaşındaki antrenörün, Roman Koudelka ve Lukas Hlava gibi her zaman üst düzey sonuçlar elde edebilecek yetenekte iki genç sporcusu, ayrıca Jakub Janda ve Jan Matura gibi takımı her zaman istikrarlı performansları ile güçlü kılan iki deneyimli ve kıdemli sporcusu var.
 
Çek takımının bu yaz düzenlenen Grand Prix serisinde aldığı en iyi sonuç, Lukas Hlava'nın Hinterzarten'daki müthiş üçüncülüğü oldu.
 
Uluslar Kupası'nda elde ettikleri 7.lik, Çek takımının son 6 yılda elde ettiği en iyi sonuç oldu. Keza, Roman Koudelka, Dünya Kupası'nda geçen sene kılpayı ilk galibiyetini kaçırdı. Lukas Hlava, Lahti'de podyumdaydı ve bu yaz oldukça güçlüydü. Jan Matura genel klasmanda Kıtalar Kupası'nı kazandı. Kısacası, Çek takımı giderek daha da güçleniyor. Bu sezonda Çek sporculardan neler bekleyebiliriz sorusuna Jiroutek, hepsinin çok iyi hazırlandığı ve en üst seviye sonuçlar elde etmek için savaşmak istedikleri şeklinde cevap veriyor. Jiroutek, pekçok şeyin, hazırlıkların son evresine bağlı olduğunu, çünkü bu bölümün takıma iyimserlik ve kendine güven kazandırdığını, o nedenle çok önemli olduğunu ekliyor. Geçen sezon sporcularının, en iyiler arasında olduklarının farkına vardıklarını ve bu sezona hazırlanırken kazanma isteği ile dolu olduklarını gördüğünü belirtiyor.
 
Çek antrenör, önceliklerinin takım yarışlarında en iyi sonuçları elde etmek olduğunu, bu anlamda 2013 Dünya Şampiyonası'nda en azından 5. olmayı hedeflediklerini ve bunu başaracaklarını ifade ediyor.
 
Gerek Koudelka'nın gerek Hlava'nın Dünya Kupası şampiyonu olabileceklerine inandığını belirtiyor Jiroutek.
 
Yeni formalara gelince, Jiroutek, formaların daha dar olması neticesinde kötü bir atlayışın ve hava koşullarının şimdi daha büyük etkisinin olacağını düşünüyor ama bunun herkes için geçerli olduğunu da ekliyor. FIS'in bu yaz uyguladığı adil denetim sistemine devam etmesi durumunda sezonun oldukça ilginç bir hale gelebileceğini düşünüyor Çek antrenör. Aynı sebepten, pekçok ülkeden pekçok sporcunun Dünya Kupası Şampiyonu olabileceğini, o nedenle bu sezonun geçen yıllardan daha da heyecanlı geçeceğini umuyor.
 
Jiroutek, Avusturyalı sporcuların bu sezon da yarışlara hükmedip hükmetmeyeceği sorusuna, Avusturyalı sporcuların bunun için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ve bu güçte olduklarını, dolayısıyla böylesi bir dominasyonun tamamen sporcuların performanslarına bağlı olduğunu söylüyor.
 
Çek takımı, ilk ayakta Jiroutek'in beklentilerine pek karşılık veremedi diyebilirz. Karışık Takım Yarışı'nı 6. sırada, iki bireysel yarışı ise Lukas Hlava'nın 14.lüğü ve 32.liği ile noktaladı. Koudelka 33.lük ve 49.luk elde etti. Jan Matura ise, 35.lik ve 47.lik elde etti. Jakub Janda ve Borek Sedlak varlık gösteremediler.
 
Umarız bundan sonraki yarışlar, Çek takımı için daha iyi geçer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder