13 Kasım 2012 Salı

Romanya’nın Kayakla Atlamadaki Kilometre Taşı



Farklı FIS Olimpiyat disiplinlerinde yapılan sayısız incelemelerin yanı sıra, FIS Kayakla Atlama Yarış Direktörü Walter Hofer yakın zamanda Romanya Kayak Federasyonu yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşme 27-28 Ekim 2012 tarihlerinde Rasnov’da gerçekleştirilen Romanya Uluslar Arası Şampiyonasına bağlı olarak yapılan yeni kayakla atlama rampasına odaklıydı.

“Romanya’da uluslar arası düzeyde bir kayakla atlama yarışının yapılması fikri kulağa garip geliyor, hakikaten de öyle. Fakat birkaç senelik profesyonel planlama sonucu Rasnov’da inşa edilen Trambulină Valea Cărbunării tesisinin hiç de gizemli olmadığı şimdiden belli oluyor.”

19-20 Ocak 2013 tarihinde 100m mesafeli tepede 2 kadınlar 2 erkekler olmak üzere 4 FIS Kupası yarışı düzenlenecek. Tesiste 2012’de tamamlanan bir K90 (HS100) bir K64 (HS71) ve çocuk ve geç atletleri için yapılan toplamda üç adet tepe bulunmakta. 

FIS Kayakla Atlama Yarış Direktörü Walter Hofer dönüşünde olumlu düşüncelerini paylaştı: “Bundan altı sene önce çeşitli değerlendirmeler yaptık ve riskli bir durumla karşılaştık. Diğer bazı ülkelerde de olduğu gibi genç Romen atletler antrenman yapabilmek için başka ülkelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu dönemden beri hızlı bir biçimde inanılmaz gelişmeler yaşandı. Ekim sonunda yapılan ulusal açık şampiyonalarda (Bulgaristan ve Macaristan da dahil olmak üzere), bunun meyveleri alınmaya başladı. Şimdi Romanya kendini uluslar arası sahada kendini geliştirme yolunda ilerliyor. Bir atlet (Dana Haralambie) şimdiden Sochi’de yapılacak Kış Olimpiyat Oyunları için bireysel eleme standardını yakaladı.”

2007 yılında Romanya Kayak Federasyonu ve Avusturyalı endüstri şirketi OMV işbirliği sonucunda Romanya ve Güney Doğu Avrupa’nın ilk Kayakla Atlama merkezinin inşası 2009’da Rasnov kentinde başladı. OMV’nin sponsorluğunda, eski kayakla atlamacı Christian Moser (AUT) ve proje sorumlusu ve kayakla atlama uzmanı Paul Ganzenhuber (AUT) bu gelişmelere yön vermişlerdir. “OMV Move & Jump” projesinin hedefi önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyada ilk ona girme şansı vermek.


Kaynak: http://www.fis-ski.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder