25 Mart 2012 Pazar

Ulusal Yarışlarda Stoch Dominasyonu


Kamil Stoch bu hafta sonunu ulusal şampiyonayı iki galibiyetle kutladı. Hem kendi takımı olan AZS Zakopane ile takımlarda, hem de geniş tepe bireysel yarışında altın madalya aldı.

Dünkü takımlar yarışında birinciliği ASZ Zakopane adına, takım arkadaşları Andrzej Zapotoczny, Krzysztof Miętus ve Maciej Kot ile birlikte toplamda 1059.5 puanla elde etti. İkinci sırayı 146.4 puanlık farkla, Łukasz Rutkowski, Marcin Bachleda, Dawid Kubacki ve Klemens Murańka’dan oluşan TS Wisła Zakopane I takımı aldı. Podyumun son basamağı ise 868.9 puanla Rafał Śliż, Tomasz Byrt, Aleksander Zniszczoł ve Piotr Żyła’ın oluşturduğu KS Wisła Ustronianka I takımına gitti. Kurallara uygun olmayan kıyafet sebebiyle Tomasz Byrt diskalifiye olup önemli puanlarını kaybetmemiş olsaydı, takım zafer için bile savaşabilirdi.

Yarışın en uzun atlayışı, 136,5 metre ile altın madalya alan takımın da üyesi olan Maciej Kot’tan birinci turda geldi.

Stoch, Kłusek’in önünde kazandı.


Bireysel yarışta Kamil Stoch rakipsizdi. İlk turdaki 135 metrelik atlayışının ardından en güçlü Polonyalı atlamacı oldu ve final turunda da 133 metreye ulaşarak liderliği garanti altına almayı başardı. Yarış sonunda toplam 285.9 puan elde etti. İkinciliği133,5 ve 119 metrelik atlayışlarıyla, Dawid Kubacki’nin sadece 0,4 puan önünde bitiren Bartłomiej Kłusek aldı. Dördüncülük 244,2 puanla, yarışı Klemens Murańka’nın önünde bitiren Piotr Żyła’ya gitti. İlk turu 13. olarak bitiren Tomasz Byrt ise, yarışı 7. olarak bitirmeyi başardı. İlk onu tamamlayan diğer isimler ise Jan Ziobro, Maciej Kot ve Jakub Kot oldu. Bireysel yarışta toplam 50 sporcu atlayış yaptı.

Kaynak: http://www.skijumping-info.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder