26 Mart 2012 Pazartesi

Banda ve Zia: İlk Atlayış ve "Woohoo!"

Zia Terry. Henüz 10 yaşında ve 40 metrelik tepeden ilk atlayışını yaptı. Kaskındaki kamerayla görüntülediği atlayışı, kendini motive ederken ki heyecanı, tedirginliği ve tane tane söylediği son cümle: "Here...... I.... go.." Rampadan iniş, uçuş ve herşeyin iyi gittiğini anladığı anda gelen o güzel "woohoo!"

Bu küçük hanımefendinin videosu çok kısa sürede neredeyse 1.5 milyon kişi tarafından izlendi ve bu sayede ABD'nin kadın takımıyla tanışma şansı yakaladı. Hatta Sarah Hendrickson'dan bir tavsiye bile koparmış!

"Ben 90m'lik tepeden ilk atlayışımı yaptığımda 13 yaşındaydım, sen de yapabilirsin. Sadece 3 sene uzaklıktasın."

Kendini motive edişi, heyecanı gerçekten çok güzel. Go derkenki kararlılığı ve indikten sonra kurduğu cümle; "60m seems like nothing now!"

Bir başka hikaye de Meksika'dan. Alaska'ya exchange programıyla giden Banda isimli 15 yaşındaki genç karla burada tanıştı. Kayak takımlarını ilk kez burada ayağına geçirdi. Ve istediği şey kayakla atlamaktı. Gittiği mesafeler belki inanılmaz değildi ama dil problemi olan, hayatında ilk defa karla tanışan Meksikalı bir gencin bu spor için gösterdiği azim ve istek gerçekten çok güzel. Banda'yı çalıştıran antrenör Bevington'ın açıklamaları ve birkaç ufak detaya daha buradan ulaşabilirsiniz.

İşte bu da Zia'nın ilk atlayışı;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder