13 Mart 2012 Salı

Kayakla Atlamaya Neler Oluyor?

         Sana da 20 vereyim mi, ister misin?

Hafta sonunda Oslo'da ne oldu, ne bitti, zerre haberim yok. 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda görevim sebebiyle anlatamadığım gibi, izleyemedim de. Görünen o ki acayip şeyler olmuş, hiç söylemiyorsunuz!

Daiki İto'nun sadece hesaplama çizgisini bulan 120'lik atlayışına yukarıdaki amcamız, Norveçli jüriden 20 tam puan gelmiş. 20, sadece mükemmel kabul edilebilecek, hesaplama çizgisinden 7-10 metre uzakta, havada ve telemarkta kıpırtısız olan abilerimize verilen puan, malum. Daiki'nin atlayışını bulamadım ama, 120'lik bir atlayışa, hele bütün jüriler 18 vermişken 20 verince Sigbjörn Normann, eleştirilerin dozu bayağı artmış, adam da dayanamayıp emekliliğini açıklamış.

Norveç takım lideri Clas Brathen şöyle demiş: "Bu iş futbol hakemliğine döndü artık, istediğine kart çıkaran, istediğine devam diyen bir hakem misali... Her yarışı istediğiniz gibi etkileyemez, bazı sporcuları kollayamazsınız. Verdiğiniz puan sizin takdirinizden çok, sporcunun ne yaptığına dayanmalı. Kabul edilemez bir davranış."


Sanırım bu yaz jüriler ve kapı-rüzgar olayıyla ilgili güzel bir çalışma yapılacak. 

1 yorum:

  1. çapraz gelen rüzgar ona şampiyonluğu kaybettirdi. 20 puanda saçma ötesi jüriler çok kötüler bu sene

    YanıtlaSil