28 Mart 2012 Çarşamba

Genel Bir Sezon Sonu Değerlendirmesi; Bu Sezon Herkese Birşeyler Getirdi



Birçok kayakla atlama sever ve sporcu, bu sezona baktığında iyi şeyler hatırlayacak. Çünkü birçok sporcunun hayalleri gerçekleşti ve bu birçoğunun zirve sezonu oldu.


İlki ve en önemlisi tabii ki Anders Bardal. Sezon öncesi kimsenin beklemediği şekilde Dünya Kupası'nı kazandı. 29 yaşındaki sporcu bütün kış boyunca çok istikrarlı bir performans sergiledi,
birçok kez podyuma çıktı ve sonunda tepede o vardı.


Andreas Kofler sezonun başında tepedeydi. Gregor Schlierenzauer'se sezonun ortasında aynı durumdaydı. Daiki Ito'da sonlara doğru en iyi sonuçlarını aldı ama Anders Bardal kış boyunca "en istikrarlı adam" ünvanına sahipti. Böylece zaferini haklı çıkardı. Herkes bu başarısından dolayı onu kutluyor haliyle.


Bardal: "Performansımı neyin bu kadar geliştirdiğini bilmiyorum. Ama basitçe diyebilirim ki Alex Stöckl'le iyi çalışmaktan kaynaklanıyor." Stöckl Norveç milli takımının başına geldiğinde Bardal bu kararı eleştirmişti çünkü Geir Ole Berdahl'ı destekliyordu ve Stöckl geldiğinde hayal kırıklığına uğramıştı.Fakat bu hayalkırıklığı şimdi tam tersine döndü.


Bir hayal de tabii ki Gregor Schlierenzauer için gerçekleşti. En sonunda 4 Tepe Turnuvasını kazandı. Her zaman "Sadece 4 Tepe Turnunvası'nı kazanırsanız gerçekten büyük bir kayakla atlamacısınızdır." diyordu ve sadece 22 yaşındayken kendi tabiriyle şimdi gerçekten büyük bir kayakla atlamacı oldu. 40 tane zaferiyle Avusturyalı sporcu Janne Ahonen ve Adam Malysz'den bile daha fazla Dünya Kupası yarışı kazandı. Sadece Matti Nykaenen'in Schlieri'den fazlasını kazanmışlığı var.


Kranjec ve Slovenler: Gerçekten Başarılı

30 yaşındaki, dünyanın en iyi atlamacılarından biri olarak bilinen Robert Kranjec içinde bir rüya gerçek oldu.Vikersund'da dünya şampiyonlığu ve Slovenya'da Dünya Kupası yarışlarından birini kazandı. Fakat bu sadece Goran Janus'un takımı için büyük bir başarı değildi. Dünya Kupası tarihinde ilk defa Slovenyalı atlamacılar takım yarışını kazanmış oldu.

Continental Cup sonuçlarına, Jurij Tepes veya Peter Prevc gibi atlamacıların bu sezonki gelişimlerine bakarsak Slovenler'de gelecek yılların hesaplamalarını yapmış olmalılar. Her şekilde; 8 defa üst üste zaferle rekor Avusturya'ya gidiyor.

Daiki Ito'dan Güzel Bir Sezon


2011-2012 sezonu hayallerin gerçekleştiği kış olarak tarihe geçti. Tabi Japonlar içinde güzel bir sezondu. 2002'de Dünya Kupasında sahneye çıkan Daiki Ito sonunda ilk zaferini 26 yaşında bu sene elde etti. İki kere Japonya'da kazandı sonra da Avrupadaki ilk yarışlarını kazandı. Schlierenzauer ve Kofler (5 defa) den sonra en fazla yarış kazanan isim oldu (4 defa).

Genç Alman sporcu Richard Freitag içinde bir hayal gerçek oldu. 20 yaşındaki sporcu sadece 20. yarışında gelen ilk Dünya Kupası zaferini kutladı. Antremanlardaki çalışkanlığı sebebiyle Alman kayakla atlaması için güzel bir gelecek vaadediyor.


Finler ve Fransızlar İçin Pek Parlak Bir Sezon Değildi

Hepsinden önemlisi bir çok takım bu kış güzel sonuçlar elde etti. Bu tabiiki kayakla atlama için güzel birşey. 4 Tepe Turnuvası ve Milletler Kupası Avusturyaya gitti. Kayakla Uçma Şampiyonası Slovenya'ya Dünya Kupası Norveçe gitti. Almanya, Polonya ve Japonya'da podyumda yerlerini aldı.
Finler ve Fransızlar içinse kötü bir sezondu. Özellikle Finlandiya'nın geleceği çok parlak gözükmüyor ve Dünya Kupası'nı kazanma seviyesine kadar çalışmak için yeteri kadar ödenekleri yok gibi.


Kaynak: fisskijumping.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder