12 Ocak 2013 Cumartesi

Zakopane'de 'Anders'lerin Dublesi

Takım yarışında alınan yedincilikten sonra Norveç, bugünkü duble zaferle taraftarlarını sevindirdi. Anders Jacobsen (128.5 ve 131.5 m, 273.3 puan) ve Anders Bardal (132.5 ve 132 m, 271.6 puan) Wielka Krokiew Arena'daki 25 000 izleyiciyi büyüledi. Yerel kahraman Kamil Stoch (133 ve 127 m, 268.7 puan) podyumun son basamağının sahibi oldu.



"Zakopane'deki atmosfer inanılmaz, izleyiciler olağanüstü. Kendi evinde Kamil'e karşı zor bir mücadele oldu. Burada kazandığım için çok şanslıyım." dedi Jacobsen. Bu zafer Norveçli atletin toplamda dokuzuncu, bu sezonki üçüncü zaferi.

Bardal Wisla'daki zaferinden sonra Zakopane'deki podyumla formda olduğunu gösterdi. Geçen sezonun şampiyonu, ikinci sırayı almış olmaktan çok memnun: "Takımımız çok iyi bir yolda ve iyi bir seviyeye ulaştık. Şu andan itibaren Val di Fiemme'deki Dünya Şampiyonası'na odaklanıyoruz."

İlk turda lider olan Kamil Stoch, ikinci turda 127 metreye uçtu ve bu atlayış Norveçlileri yakalamasına yetmedi. "Her şeye rağmen bu haftasonundan memnunum. Şu anda gayet formdayım ve Val di Fiemme'ye konstantre olacağım. Takım yarışını kazanamadığımız için tüm seyircilerimizden özür diliyorum ama gelecek yıl daha güçlü olacağız."

Richard Freitag, 262 puanla (130 ve 127.5 m) dördüncü olarak ilk 10'daki tek Alman sporcu oldu. Severin Freund ve Andreas Wank 22. ve 24. sırayı aldılar. Andreas Wellinger (31.) ve Maximilian Mechler (50.) finale kalamadılar. Dünkü takım yarışında dördüncü sırayı alan Werner Schuster'in ekibi (Polonya'da takımın başında Stefan Hochgacher vardı) bu sonuçlarla hayal kırıklığı yaşattı. Freund, genel klasmanda dördüncü sıraya düştü. Alman takımı Çarşamba günü Sapporo'ya hareket edecek.

Çek Jan Matura'nın performansı gitgide iyileşiyor. 33 yaşındaki atlet önümüzdeki haftalarda ilk podyumunu alabilir. Lukas Hlava ise elemelerde kurallara uymayan tulumu sebebiyle diskalifiye edildi.

Gregor Schlierenauer, soğuk algınlığına rağmen yarışa katılmayı tercih etti ve sekizinci sıra ile mutlu olduğunu dile getirdi. "Kendimi 90 yaşında hissediyorum, yine de atlamak istedim." 90 yaşındaki Dört Tepe şampiyonu, hastalığını da göz önünde bulundurursak günün en iyi performanslarından birini sergiledi. Schlierenzauer'in bu performansı Avusturya takımının Schlieri üzerine kurulu olduğunu gösterdi. Stefan Kraft 11., Michael Hayböck 15., Wolfgang Loitzl 25. ve aklı evinde kalan Morgenstern 27. oldu. Anders Kofler'in 35. sırası, final atlayışlarına yetmedi.

Genel klasmanda Schlierenzauer 840 puanla ilk sırada. Anders Bardal (655 puan) ve Anders Jacobsen (578 puan) Avusturyalı'yı takip ediyor.

Berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder