3 Ocak 2013 Perşembe

Stephan Hocke Kariyerine Son Verdi

Üzgünüm

61. Dört Tepe turnuvası başlangıcından birkaç saat önce Alman kampından şaşırtıcı bir haber gelmişti: Stephan Hocke kayakla atlama kariyerine son verme kararı aldı.

"Atletik hedeflerime ulaşabileceğim bir olasılık göremiyorum artık" diyor Hocke, ve ekliyor: "Rekabetçi bir sporda üst düzey mücadele verebilmemi sağlayan motivasyonumu kaybettim."

Kendince emeklilik nedenleri, kayakla atlamanın içine tamamen girmiş olan malzeme / ekipman savaşları ve ikamet ettiği Türingiya bölgesindeki kötü antrenman koşulları olarak öne çıkıyor.

Hocke Spor Hocalığı İstiyor

Hocke şu an için kayakla atlama haricindeki görevlerine odaklanmış görünüyor. Ordu için profesyonel destek hizmetlerini tamamladıktan sonra eğitimini alıp Türingiya bölgesinde koçluk yapmayı planlıyor. Yine de kayakla atlamadan kopamayıp, sporun bir şekilde parçası olabileceğini öngörebiliriz. DSV (Alman Kayak Federasyonu), yaptığı açıklamada Hocke'nin kararına saygı duyduklarını ve gelecekte içinde bulunacağı her türlü oluşumda başarı dilediklerini belirtti ve kendisinin tecrübesini ve ustalığını, organizasyon bünyesindekilerle istediği zaman paylaşabileceğini söyledi. Kısaca, antenörlük kapısı Hocke için sonuna kadar açık durumda!

Hocke'nin kariyerinde bir Dünya Kupası ayağı birinciliği ve toplamda üç adet podyum başarısı bulunuyor. Ancak kendisinin kariyer zirvesi şüphesiz ki 2002 yılında Salt Lake City 'de altına uzanan muhteşem Alman takımının bir parçası olmasıydı. Hannawald, Uhrmann, Schmitt ve de Hocke... Yazıya dökerken bile tüyler diken diken oluyor bu efsane kadroyu...

 Kaynak :skijumping.de



Not: Geçmiş işte….Umarım ki gelecekte de böyle güzel anılar bırakan sporcular geçecek kayakla atlama dünyasından...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder