11 Ocak 2013 Cuma

Janne Ahonen Geri Dönüyor!

35 yaşındaki kayakla atlama efsanesi Janne Ahonen, dün gece katıldığı bir TV programında spora ikinci kez geri döneceğini açıkladı. Hem Soçi Olimpiyatlarını, hem de Dört Tepe Turnuvası'nı hedeflediğini söyleyen yıldız isim, bir anda kayakla atlama dünyasının odağına yerleşiverdi.

"Denemeden bilemezsiniz, ancak benim inancım ve kendime güvenim yüzde yüz" diyen Ahonen, ekledi: "Çocukluğumdan beri kayakla atlamacı olmayı ve bu işte başarı kazanmayı hayal ettim. Çok çalışma, spora adanma ve alçakgönüllülükle bunun hala olabileceğine inanıyorum".

Kayakla atlamadan uzak kaldığı dönemde fiziksel durumunu koruduğunu ve bir sene daha spor yapabilecek kondisyonu kazanabileceğini söyleyen Ahonen, antrenmanlara başladığını da ekledi. Muhtemelen 2013 sonbahara kadar yarışmayacak olan sporcu, bu sezon yarışabilme ihtimalini de yadsımadı.

YLE'ye (Fin Yayın Kuruluşu) yaptığı açıklamada ise şaka yapmadığını, çok ciddi olduğunu söyleyen efsane (Janne ile şakalar espriler de pek bağdaşmıyor zaten); geri dönüş fikrinin yeni kıyafet kuralları ile yavaş yavaş aklını çeldiğini belirtti. Kendine yeni bir atlama kıyafeti yaptığını, bununla atlamanın çok iyi hissettirdiğini ve yeni ekipman değişikliklerinin kendisine spora dönme konusunda bir çeldirici olduğunu söyledi.

Şu anda Ari Saukko ile çalışan Janne Ahonen için Fin koçlar da umutlu konuşuyor.

Fin Milli Takım Koçu Pekka Niemelä: "Çok heyecanlıyım. Janne, yeniden zirveye çıkmak için fiziksel ve psikolojik tüm güce sahip meziyetli bir sporcu."

Janne Ahonen'in ve Fin Milli Takımı'nın eski koçu Tommi Nikunen: "İlk geri dönüşünde söylediklerimi tekrar edeceğim. Eğer bunu başarabilecek bir isim var ise, bu Ahonen'dir. Başarmak için neyin gerektiğini ve bunun için ne kadar çalışacağını o çok iyi bilir. En önemli nokta, sabır. Her şeyi bir anda, şimdi ve burada yapmaya çalışmamak. O zaman da bu söylediklerim geçerliydi. İnanıyorum ki, Fin takımı için de başarıya giden yolun nasıl olduğunu bilen Ahonen gibi birinin yeniden takımda olması yerinde olacak."



1 yorum: