2 Ocak 2013 Çarşamba

Innsbruck Öncesi Takım Değişiklikleri





 61. Dört Tepe Turnuvası’nın heyecan verici ilk yarışlarının ardından, Innsbruck ve Bischofshofen’de yapılacak ayaklarda yarışacak yarışmacılarda bir takım değişiklikler yapılacak.

Alman takımının baş antrenörü Werner Schuster’in, yeni yıl yarışının ardından zor bir karar vermesi gerekiyor. Ulusal takımın da eklenmesiyle beraber Oberstdorf ve Garmisch-Partenkirchen’de 12 Alman yarışabilmişti, şimdi takımın önümüzdeki yarışlar için altı sporcuya indirilmesi gerekiyor.

Daha önceden belirlenen atletler Severin Freund, Andreas Wellinger, Richard Freitag ve Michael Neumayer’in haricinde, koç kararını Andreas Wank ve Martin Schmitt’ten yana kullandı.

"Andreas Wank yine çok iyi bir yarış çıkardı ve bana göre takımın beşinci adamı. Onurlandırılması gereken performansından dolayı altıncı sporcu da Martin Schmitt.” Schuster kararını Skisprung TV’ye anlattı.

Avusturya’nın ulusal grubu

Innsbruck ve Bischofshofen’deki yarışlarda Avusturya’nın ulusal grubunu açıklamasına izin verilecek. Dünya Kupası takımının yanı sıra, Kıtalar Kupası lideri Stefan Kraft, Lukas Mueller, David Unterberger, Thomas Diethart, Markus Schiffner ve Manuel Poppinger de kendi evlerindeki kalabalığın karşısında yarışma şansı yakalayacaklar.

Innsbruck ve Bischofshofen sadece bir Fin sporcu yarışacak

Dört Tepe Turnuvası’nın ilk iki yarışında aldıkları kötü sonuçlar sebebiyle Finlandiya’nın baş antrenörü Pekka Niemelae, Ville Larinto, Olli Muotka ve Sami Niemi’nin eve dönüp Kuopio ve Lahti de antrenman yapmalarına karar verdi. Bu atletlerin üçü de her iki yarışta da kalifiye olamamışlardı.

Innsbruck ve Bischofshofen’de yarışacak tek Fin sporcu ise, Oberstdorf ve Garmisch-Partenkirchen’deki yarışlarda 49. ve 27. olan 23 yaşındaki Lauri Asikainen olacak. Genel klasmanda 38. olarak şu anda en iyi Fin sporcu da kendisi.

Aynı zamanda Finlandiya’dan iyi haberler de geliyor: Anssi Koivuranta dizindeki sakatlıktan sonra iyileşme devam ediyor ve yakın zamanda tekrardan atlama antrenmanlarına başlayabilecek.


Kaynak:   http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder