29 Ocak 2013 Salı

Robert Kranjec Galibiyete Uçtu





Sloven Robert Kranjec Vikersund’daki ikinci kayakla uçma yarışını kazandı. Geçen sene Kayakla Uçma Dünya Şampiyonu ünvanını burada kazanan Kranjec, 231.5 ve 230metrelik (416.5 puan) atlayışlar yaptı ve Almanların sürpriz ismi Michael Neumayer ve bir önceki yarışın galibi Avusturyalı Gregor Schlierenzauer’in önünde yarımayı kazandı. Bu galibiyetle birlikte Kranjec bu sezonki ilk, toplamda ise beşinci Dünya Kupası zaferine ulaşmış oldu.


Kranjec galibiyetin temellerini daha ilk turda attı. Final atlayışı öncesinde Schlierenzauer ile arasında 10 puan fark vardı. Günün sonunda Kranjec yarışı Gregor Schlierenzauer’in 16.5 puan, Michael Neumayer’in ise 11 puan önünde tamamladı. “ Vikersund benim için çok özel bir yer. Burada geçen sene Dünya Şampiyonu ünvanını kazandım ve bu hafta sonu da bir üçüncülük ve bir galibiyetle yine çok geçti. Tamamen tatmin olmuş durumdayım ve şimdi Harrachov’da bir hafta sonra yapılacak kayakla uçma hafta sonunu bekliyorum.” diye konuştu.
  
34 yaşındaki Alman Michael Neumayer günün sürprizi oldu. İlk turu Neumayer üçüncü bitirdi ve çok güzel bir final atlayışıyla günün sonunda ikinci oldu. “Benim için harika bir gün oldu. Kayakla uçmadan çok büyük keyif aldım. Dünya Kupasında iki üçüncülüğüm vardı ve şimdi bir ikincilik aldım, bu harika! Hala Dünya Kupası galibiyeti hayali kuruyorum ve ikinci turun en iyisi bendim. Buda en iyileri yapmaya devam edebildiğim ve ikinciliği hak ettiğimi gösteriyor.” dedi Neumayer. Bavaria’nın atleti 223 ve 231 metrelik atlayışlar yaparak toplamda 405.5 puan elde etti.


İlk günkü yarışın galibi Gregor Schlierenzauer, bir başka yüksek skor yaptı. “Üçüncü olduğum için mutluyum, 47. kere kazanamamış olsam da. Dünyanın en büyük tepesi ve bu yüzden yarışma da çok zorlu oldu. Atlayışlarım ilk günkü kadar iyi değildi, hatalar yaptım ve rampadan çıkış zamanlamam da mükemmel değildi.” diye anlattı Schlierenzauer.


İsviçre’nin Grafiği Yükseliyor

Simon Ammann ikinci yarışı dördüncü bitirdi. İsviçreli sporcu 216 ve 222.5 metrelik atlayışlarıyla toplamda 393.6 puan aldı. Böylece Ammann’ın yükselen grafiği devam etti. Amman’ın takım arkadaşı Gregor Deschwanden ilk defa eleme turunda 200 metre sınırını geçmeyi başardı ve o da bu sezon gösterdiği pozitif grafiğini devam ettirdi.


Beşinciliği 390.4 puanla paylaşan Peter Prevc ve Jurij Tepes, hafta sonunda Slovenlerin en iyi derecelerini alanlardandı. Robert Kranjec’in Vikersund’daki iki podyum derecesinin dışında geçtiğimiz hafta sonu Slovenler, Çek Cumhuriyeti’nin Liberec şehrinde yapılan Gençler Dünya Kupası takım yarışını da kazanmayı başardılar.


Lukasz Kruczek’in baş antrenörlüğünü yaptığı Polonya takımının en iyisi yarışı yedinci bitiren Kamil Stoch oldu. 207 ve 222 metrelik atlayışlarla toplamda 386.6 puan alan Stoch, dokuzuncu olarak yine ilk ona giren takım arkadaşı Piotr Zyla’nın (377.1 puan) 3 basamak üstünde ve 9.5 puan önünde tamamladı yarışı.


Norveçliler Kendi Seyircisi Önünde Podyumu Kaçırdılar

Bir önceki güne benzer bir şekilde Norveçliler kendi seyircisini önünde podyum derecesi almayı başaramadılar. Andreas Stjernen sekizinci olarak (204.5 m ve 228.5 m, toplamda 380.4 puan) en iyi Norveçli oldu. “Bence takım olarak Vikersund için fazla motive olduk. Bu sonuçlar için yapabileceğim tek açıklamam bu.” dedi Alex Stöckl yarışmanın ardından. Rune Velta (13.), Anders Bardal (17.), Anders Fannemel (19.), Anders Jacobsen (21.) ve Tom Hilde (22.) yüksek beklentilere cevap veremediler.

Severin Freund aldığı dokuzunculukla ikinci en iyi Alman oldu. 216 ve 211.5 metrelik atlayışlarla toplamda 378.7 puana ulaştı. Aynı zamanda Maximilian Mechler 15. olarak güçlü bir performans sergiledi. Richard Freitag (20.) ve Andreas Wank (25.) da Dünya Kupası puanları almayı başarmalarına rağmen, çok iyi sonuç almayı başaramadılar.


Martin Schmitt ve Marinus Kraus (35. ve 36. olarak) ilk yarışta olduğu gibi, yine final turuna çıkmayı başaramadılar. Amerikalı sporcular Peter Frenette ve Anders Johnson küçük farklarla (31. ve 34. olarak) final turunu kaçıdılar.





Kaynak: http://fisskijumping.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder