11 Ocak 2013 Cuma

Slovenia'nın Heyecan Verici Takım Yarışı Galibiyeti






Bugün Zakopane’deki Wielka Krokiew tepesine gelen 15000 kişi, çok keyifli bir takım yarışı izledi. Zor şartlarda yapılan en son atlayışlarla birinci ve ikinci belirlendi. Bugünkü yarışmanın rakipleri arasından beklenmedik bir şekilde kazanan, Avusturya, Norveç ve Almanya değil, Slovenya ve Polonya oldu.

Polonya takımı ilk atlayıştan itibaren ilk sıraya geldi ve yarışmanın neredeyse bitimine kadar pozisyonunu korudu. Fakat sekiz atlayışın yedincisinde işler değişmeye başladı. Krzysztof Mietus ikinci atlayışında 108 metreye gitti ve böylece takım, Polonya’nın şimdiye kadarki ilk takım yarışını kazanma şansını kaybetti.

Kamil Stoch, Maciej Kot, Krzsysztof Mietus ve Piotr Zyla’dan oluşan genç Polonya takımı yine de ikinciliği kutlayabilecek. “Tatmin olduğumu söylemem. Atlayışlarım kötü değildi fakat daha iyi bir ikinci tur atlayışı yapmam gerekirdi.” dedi Mietus yarışmanın ardından.

Jurij Tepes, Peter Prevc, Robert Kranjec ve genç Jaka Hvala’dan oluşan Sloven takımı Mietus’un kötü atlayışının ardından liderliği aldı ve yarış sonuna kadar da korumayı başardı. Slovenya toplamda 963.5 puan alırken, Polonya ise 954.4 puan aldı. “Kazanabileceğimizi düşünmemiştik ve şimdi fazlasıyla mutluyuz. Zakopane benim için her zaman özel bir yar oldu ve buradaki atmosfer harika. Takımın lideri olduğumu düşünmüyorum, hep beraber yarıştık ve hep beraber kazandık.” dedi genç Hvala.

Üçüncülüğü Avusturya takımı aldı. Alex Pointner’ın atletleri, soğuk algınlığı geçiren Gregor Schlierenzauer olmadan yarıştılar. Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern ve Stefan Kraft toplamda 931.1 puan aldı. Kofler yarışmanın ardından “Atlayışlarım mükemmel değildi, fakat her atlayışta performansımı yükseltebildim. Şimdi yarınki atlayışa odaklanacağım. Adam burada yok ama Zakopane’deki atmosfer hala mükemmel.” diye anlattı.

Alman takımı dördüncü

Severin Freund, Andreas Wank, Andreas Wellinger ve Richard Freitag’lı alman takımı 908.4 puana ulaştı. Sezonun ilk yarışını kazanan takım için podyumda yer alamamak muhtemelen biraz hayal kırıklığı yaratmıştır.

Çek takımının atletleri bugün güçlü bir performans sergiledi: Jakub Janda, Roman Koudelka, Jan Matura ve Lukas Hlava takımlarına toplamda 833.7 puan topladılar.

Norveç için kötü ve biraz da şanslı bir gün

Norveçliler için şok final turunda Tom Hilde’den geldi: Hilde ikinci turda büyük problem yaşadı ve 90 metreye güvenli bir şekilde inebildi. Anders Jacobsen de problem yaşadı ve sadece 113.5 m atlayabildi. Yarışmanın sonunda Alex Stöckl’ın atletleri yedinci oldular.

Sürpriz bir şekilde İtalyan takımı final turu için elemeleri geçip en iyi sekiz takım arasına girebildi. Roberto Dellasega, Andrea Morassi, Davide Bresadola ve an iyi adamları Sebastian Colloredo toplamda 781.3 puan aldılar.

Japonya ve Finlandiya için hayal kırıklığı

Daiki Ito, Shohei Tochimoto, Yuta Watase ve Taku Takeuchi, İtalya’nın sadece 3.1 puan gerisinde kalarak, 396.0 puanla final turuna çıkmayı başaramadılar. Ville Larinto, Mika Kulmala, Jarkko Maeaettae ve Lauri Asikainen’den oluşan Fin takımı da 366.8 puan alarak final turuna çıkma şansını kaçırdı.



Kaynak:  http://www.fisskijumping.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder