26 Ocak 2013 Cumartesi

Jurij Tepes Vikersund Elemelerinin Kazananı Oldu


Sloven Jurij Tepes, bu kışın Vikersund’da yapılan ilk kayakla uçma yarışının elemelerini kazandı. Dünyanın en büyük tepesinde (HS 225) Tepes 215 metrelik uçuşla toplamda 203.8 puan kazandı.

-15°C derecelik dondurucu soğukta yerel kahraman Andreas Stjernen 220m ve toplamda 203.1 puanla ikinci oldu. Bu aynı zamanda Stjernen’in kişisel rekoru oldu. Leh sporcu Piotr Zyla ise 214m ile (198.6 puan) üçüncü oldu.
   
Bu kış git gide daha iyi olan Zyla, Kamil Stoch’un arkadasından yavaş ama sağlam adımlarla Polonya takımının iki numarası olmaya geliyor. Önceden kalifiye olmasına rağmen Kamil Stoch 218.5m ile güçlü bir atlayış gösterdi.

Geçen haftasonu Sapporo’da iki yarışı birden kazanan Jan Matura, iyi durumda olduğunu tekrardan gösterdi. Antrenmanlardaki istikrarlı atlayışlarının ardından, elemelerin en uzun atlayışı da Matura’dan geldi: 204 metrelik atlayışıyla elemeleri dördüncü bitirdikten sonra, cumartesi ve pazar günkü yarışmaların favorilerinden biri olduğu  söyleyebiliriz.

Alman Michael Neumayer de çok iyi bir performans sergiledi. Antrenmanlarda Neumayer yaptığı 209.5 ve 227.5 metrelik atlayışlarla, kayakla uçma yeteneklerini sergiledi. Daha sonra elemelerde 212m atladı, beşinci olarak ne kadar formda olduğunu tekrar gösterdi.

Avusturyalı Gregor Schlierenzauer 226.5 metreyle turun en uzun atlayışı gerçekleştirdi. Schlierenzauer gribi atlattı ve yarışlara verdiği aranın ardından yine çok iyi durumda.

İş bu kış sezonunun ilk kayakla uçma yarışını kazanmaya gelince, Severin Freund, Anders Bardal ve Simon Ammann, Schlierenzauer’in en büyük rakipleri gibi görünüyor. Her üçü de Schlierenzauer’e çok yakındı sonuçlara aldı.

Sloven Robert Kranjec şimdiye kadar ondan beklendiği kadar iyi değildi. Kranjec 213.5m atladı,  fakat hala haftasonu yarışlarının en büyük favorilerinden biri.


Kaynak: http://www.fisskijumping.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder