1 Şubat 2011 Salı

Normal Tepenin Ardından

Olmuş Kiremitliktepe olmuş... O kadar keyifli bir dönem geçiriyoruz ki kayaklaatlama blogspot olarak, tarif edilecek gibi değil, kedi canını Universiade'ın!

Geniş tepe yarışı olsun, kadınlar yarışı olsun, nefis işler çıktı meydana. Özellik geniş tepe yarışında rekorun gelmesi, çekişmenin çok fazla olması vs... sadece Erzurum ahalisinin değil, dünyadaki tüm kayakla atlama seven insanların da keyiflenmesini sağladı.

İki paragraftır Erzurum'daki kayakla atlamadan bahsediyorum, hala Matej Dobovsek demedim, artık girişmek lazım o konuya.



Kendisini listede görene kadar tanıyan var mıydı? Hayır. Neler yapabileceğini kestirebilen? Hayır. Ama adam duble yaptı beyler! Kaldı ki duble yaparken o kadar rahattı ki, geçen seneki Simi'den esintiler sundu gibi geldi bana.

Yayında da söyledim, millet yola düşen olur mu acaba diye soruyordu, yola en çok yaklaşan adam oldu Matej 143.5 metresiyle. Tamam dedik, belki geniş tepelerin efendisidir ama, bir de normal tepede görmek lazım, e orada da 105.5 ve 102 metrelerle rahat kazandı... Artık üst seviyede görürüz kendisini gibi geliyor, acep Matjaz Zupan neler düşünüyor?



Takipçiler bilir, Estonya'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda Polonya feci çöktü. Universiade'a iddialı bir kadro ile gelmişlerdi, Kot kardeşler başiddialılar olmak üzere. Jakub Kot belki hem geniş tepede, hem de normal tepede geride kaldı ama, Maciej Kot, beklentilere karşılık verdi her iki yarışta da Matej Dobovsek ve Ziga Mandl ikilisini zorlayarak. Bir gümüş bir bronzla dönüyor evine Kot.



Ve tabii Slovenya'nın diğer gözbebeği. İki Mandl kardeşten büyük olanı Ziga, Her iki yarışta da podyumda kalmayı başaran 3. isim oldu. O da Maciej Kot ile aynı tarifede, bir gümüş bir bronz ile dönüyor evine...

Podyum iyi hoş, kaybedenler, hayal kırıklığı yaratanlar belli (onlar da burada ), ancak beklenenin üzerine çıkanlara bir dönmek lazım: Japonya

Ninjalar deyip klişeye girmeyeyim diyorum ama, hakikaten vücutlarının hali, uçuş pozisyonları, telemarkları vs... tam ninjavariler. Slovenya'da 2, Polonya'da 1, Avusturya'da 0.5, Almanya'da 0.5 ve benzeri üst düzey adam varken, Japonların hepsi inanılmaz atlayışlar yapıyor, inanılmaz istikrarlılar. Perşembe günkü takım yarışında dikkat edilmesi gereken takım onlar bence.

Kayakla atlamalara doyamadık daha Erzurum'da, geriye de bir tane kaldı; erkekler takım yarışı, keyfini çıkarın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder