31 Ocak 2011 Pazartesi

Universiade'da İlk Yarışlar

Çok uzun süre bekledik, kamyon kamyon kar taşıdık, efendime söyleyeyim suni suni karlar yapıp gönüllülere düzelttirdik, sonra o gönüllüleri stada sokmadık, kalplerini kırdık falan filan... Neyse, başladı ya sonunda Universiade, ona bakarım ben.



Kiremitliktepe allah için çok güzel tepe. Kuleler enfes, stadyumu harika, görüş açısı, konumu... Her şeyi enfes kısaca. Ha sorun bir gidip gördün de mi konuşuyorsun diye, yok, lakin duyduğum, izlediğim, anladığım bu. Ha tabi birçok alakasız haber sitesinde çıktığı gibi Avrupa'nın en büyük kuleleri de değil, Almanya'dan Japonya'ya kadarki coğrafyadaki tek kule de değil. Oldu bunlar, neyse.

En çok ilgi kayakla atlama, artistik patinaj ve sürat patenine bu arada. Hatta Kiremitliktepe'nin bir kısmı beleştepe olmak durumunda kaldı bütün biletler tükendiğinden. Antrenmanlar yüzde 70'i dolu tribünlere, resmi yarışlar ise yüzde 100'ü dolu tribünlere yapıldı şimdiye kadar.

Açılış Mustafa Öztaşyonar'ın da katıldığı kuzey kombine yarışı ile yapıldı Kiremitliktepe'de. Ardından Son dünya gençler şampiyonu Elena Runggaldier çıktı sahneye. Yalnızca 7 sporcunun katıldığı kadınlar kayakla atlama bireysel yarışını Yurika Hirayama ve Maja Vijc'in önünde rahatlıkla kazandı. Yarışın en büyük hayalkırıklığı ise Sabrina Windmüller'di kesinlikle.



Ardından erkeklere geçildi. Erkeklerde kesinlikle ciddi bir sürpriz var: Sloven Matej Dobovsek.

Adam antrenmanlarda da, yarışın her iki turunda da efsanevi atlayışlar yaptı. Rekoru eline geçirdi. Hani millet korkuyordu ya yola sporcu düşer mi diye, az kalsın düşecekti Matej... 143.5 metre ile kazandı. Favorilerden Maciej Kot 2. olurken, final turunda 130 barajına dayanan Daniel Lackner 3. oldu.

Pekii, erkeklerde sürprize gelirsek. Be Dimitry İpatov, be İlja Rosliakov, biriniz olmuşsunuz 26, biriniz olmuşsunuz 28, hadi askere gitmemek için uzatmışsınız, hadi hoca size takmış, lan o kadar dünya kupası tecrübesiyle nasıl ilk 3 gelmiyor?

Ve sen Christian Ulmer... Neyse, Almanlara çok hunhar davranmayalım, zaten hayal kırıklığı ile geçiriyorlar Universiade'ı.

Bu arada, antrenörü Vasja Bajc'a 115 metre sözü veren Faik de 110 ve 112 metrelik atlayışlarla 24. oldu. Final turu ve ilk 25 çok çok önemliydi, teşekkürler Faik...

İşte böyle efendim, şimdilik Universiade'da kayakla atlamayı bu şekilde geçirdik. Bugün k-95 var mesela Eurosport2'de, izleyin derim. Güzel olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder