17 Şubat 2011 Perşembe

Vo-La-Re ooooOOOOoooo 2


Hatırlarsınız, birkaç gün önce bloga herkesi imrendiren bir yazı koymuştuk. Üniversiteden beri kayakla atlamayı takip eden, yerinde kayakla uçma yarışması izlemiş üç arkadaşın hikayesini, Metin Akdoğan'ın kaleminden (kalem kalmadı ya artık, klavyesinden) okumuştuk, içimiz gitmişti hani...

İç götürmeye devam ediyoruz sevgili kayakla atlama severler. O kadar imrendiğiniz yetmedi, az daha imrendirelim dedik, bu kez de Altuğ Bilgiç'in gezi yazısını bloga koyalım dedik. Sağ olsunlar onlar da acımasız acımasız yazıyorlar, hiç "ya dur insanların canı çeker, şunu da yazmayayım" yok...

Neyse, bu kez Altuğ Bilgiç yazdı, kayakla atlama izlemek için yolculuk yapmak nedir, ne değildir, bir de buradan okuyun: Oberstdorf tecrubesinden sonra Slovenya Planica'ya gitmek isteyen arkadaslar ıcın de deneyimlerimizi paylasalım.

Altuğ Bilgiç Der ki:

Oncelıkle - hangisi tercih edilir - sorusuna kesinlikle Oberstdorf derim.Nedeni iki organizasyon arasındaki olanak farkı.Planica da yarıs sonrası etkinl
ik ve ulaşım kolaylığı hic yok diyebiliriz.Fakat Oberstdorf da hem ulaşım olanakları, yarıs sonrası ve gece etkinlikleri seyahati cok daha keyifli hale getirmekte.


Planica için Ljubljana havaalanına ucmak gerekmekte,onceden bilet almanın avantajı var bu nedenle iyi planlama yapılması onemli.Eğer iyi planlama yapar iseniz yaklasık gidis iki saat mesafedeki Venedik ve yine gidis yaklasık 2,2,5 saat mesafedeki Piran görülebilir.Tercih hangisi derseniz kesinlikle Venedik. Havaalanı inis sonrası Türkiye'den Miles&Miles kart ile Avis'den %25 indirimli arac kiralanırsa arac kirası da uygun fiyat olacak ve havaalanı Planica arası transfer ki yaklasık 1\1,5 saat daha konforlu hale gelecektir.


Slovenya'nın küçük bir ülke olması nedeniyle toplu ulaşım olanakları kısıtlı ve araba kiralama kesinlikle se yahatin konforunu arttırmakta.Havaalanı cıkıs sonrası Bled'de kalınacak ise yönlendirmeler ile rahatlıkla gidilebilir.Eger arac kiralamayıp Ljubljana'da kalırım toplu taşıma ile giderim denir ise havaalınından sehre 7-8 € bilet ile gidillir.Daha sonra oradan Bled yine otobus fakat saatleri mutlaka teyid edilmeli ve sonra da Bled Planica taksi ile gidilebilir.Yarıs günü hafta sonu olması sebebiyle toplu ulaşım olanagı yoktu.
Konaklama için Bled gölü kıyısındaki otel ve pansiyonlar bütceye göre degerlendirilebilir. Tavsiye Bled gölü kıyısında kalınmasıdır.

Bled gölü dünya mirası listesinde ve mutlaka görülmeli ayrıca Postojna magarası Avrupa'nın en önemli magaralarından eger zaman kalırsa gidilebilir.Bled gölü kıyısında kalındığı takidirde yarıslara ulasım yaklasık 20.dk fakat erken gitmek cok faydalı.
Organizasyon ve olanaklar iyi düsünülmediğinden yüksek izleyici sayısı nedeniyle trafik\park sorunu ile karsılasıyorsunuz.Ayrıca yarıs alanına uzun mesafe yurumek gerekmekte bu nedenle erken gidilmeli.
Yarıs alanında yiyecek ve icecek imkanı cok da genis degil fakat kısıtlı da olsa tüm gün yarıs sonrası aclıgınızı giderebiliyorsunuz .Yarıs için bilet Turkiye'den organize edilmeli cunku seyirci sayısı cevredeki ulkelerden gelenler ile yüksek.

Simdilik bu kadar.İhtiyaç oldugunda memnuniyetle yardım edebiliriz. Keyifli seyirler,

Not: Yalnız bir şey diyeyim mi, şu son cümle sonrası iletişim bilgisi vermemeniz iyi olmuş, "orayı yıkarlar" çünkü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder