21 Şubat 2011 Pazartesi

2011 Oslo || Madalya İhtimalliler

Bir önceki yazıda asıl favorilere yer vermiştik. Bir de podyum şansı olanlar ve gizli favori durumundakilere bakalım. Burada gizli favorileri son dönem performansları kadar Oslo'daki tepenin sporcu karakterine uygunluğu da bir hayli etkili, bunu da söylemek lazım.

Johan Remen Evensen: Norveçliler’in istikrarsızlığı dilimize pelesenk oldu. Remen Evensen de onlardan birisi. Yetenekli ama 24’ünden 25’inden sonra açılmış biri. Rekor atlayışlarından sonra şuan favorilerden biri desek çok da yanlış olmaz. Dünya Şampiyonası gerçekten çok büyük bir özgüvenle geliyor. Tabii kayakla uçma tepesindeki performansını normal tepeye taşıyabilecek mi, bunu da turnuvada göreceğiz. Vikersund’taki tepe adeta Evensen için yapılmış gibiydi. Ama şu performansla hangi tepe olduğu önemli olmayabilir. Madalya için güçlü adaylardan.


Severin Freund: Almanlar Dört Tepe Turnuvası’na kadar çok kötü bir sezon geçiriyordu. Bunları hep söyledik zaten gerek Dört Tepe boyunca gerekse de sezona dair diğer yazılarda fakat Almanlar’dan her zaman korkmak lazım. Severin Freund gerçekten harika bir sezon geçiriyor. Biri kendi evinde, Willingen’de olmak üzere iki galibiyeti var ve her zaman soğukkanlı, sakin. Eğer bu soğukkanlılığını koruyabilirse özellikle podyum için şansından söz etmek fazlasıyla mümkün.

Martin Koch: Bir diğer kayakla uçma canavarı daha. Bu sezon da zaman zaman harika işler yaptı ve ilk Dünya Kupası galibiyetini aldı. Ve Oslo’daki tepenin oldukça büyük olması Koch için büyük bir avantaj. Eğer uçabilirse, Koch için de pek çok şey mümkün.

Kamil Stoch: Polonyalı gizli favorilerden. Bu sezon hali hazırda iki galibiyeti bulunuyor. Kuşkusuz ki en büyük avantajı Adam Malysz gibi bir efsane eşliğinde gelişiyor olması. Ayrıca hemen bütün baskının, basın ilgisinin Malysz üzerinde toplanması da Stoch için bir diğer önemli avantaj. Harika bir yaz geçirmiş ve ardından biraz bocalamıştı. Ve fakat olabilecek en iyi zamanda, Dünya Şamipyonası’nın hemen öncesinde yeniden form tuttu. Oslo’da Malysz’in gölgesinden sıyrılıp sıyrılamayacağını göreceğiz.

Daiki Ito: 2010 Yaz Grand Prix’sinin şampiyonu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor gibi gözükse de podyumdan hala daha biraz uzakta. Ama tam bir gizli favori modeli. Ona bel bağlamak zorunda değilsiniz. Günündeyse, şansı varsa atlar. Eğer olursa, ilk sürpriz Dünya Şampiyonu olmayacak. 2005’te Oberstdord’ta kazananı kim hatırlıyor? Sloven Rok Benkovic.

Anders Jacobsen: Ulusal isimlerden her zaman çok iyi işler beklenir ve Norveçliler Dünya Şampiyonası için büyük düşünüyor. Kendi seyircileri önünde iyi işler yapmak istiyorlar. Anders Jacobsen de çok iyi bir kayakla atlamacı. Ve gerçek performansını sergileyebilirse kendi evinde onun için herşey mümkün olabilir.

Michael Uhrmann: 2007 yılında en büyük madalya adaylarından biriydi. Fakat sonra Sapporo’daki ilk atlayışın antrenmanları sırasında düştü ve ayağından sakatlandı. Dört sene sonra döndü ve podyumdaydı. Tıpkı Jacobsen ve Daiki Ito gibi, Michael Uhrmann’ın da iki tane istikrarlı ve büyük atlayışa ihtiyacı olacak madalyaya giden yolda.

Robert Kranjec: Slovenya takımının umudu Robert Kranjec. Continental Cup’ta çok başarılı bir sezon geçirse de Slovenya takımı, Dünya Kupası klasmanında ciddi zorluklar yaşıyorlar. Oslo’daki tepe kayakla uçma uzmanları için oldukça elverişli. Bu da Kranjec için iyi haber demek. Ama madalya için bir şansı olmasını istiyorsa bundan biraz daha fazlasına ihtiyacı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder