15 Şubat 2011 Salı

Andreas Küttel Oslo'dan Sonra Bırakıyor

Andreas Küttel Einsiedeln'deki basın toplantısında Oslo'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nın ardından kayakla atlama kariyerine son vereceğini, Danimarka'ya yerleşip eşi Dorota ve bir yaşındaki oğlu Oliver ile yeni bir düzen kuracağını söyledi. "Bundan sonra evimin erkeği çocuklarımın babası olacağım" da dedi.

1993'ten beri yarışan Küttel için, 2009 Dünya Şampiyonu için, bu sezon çok büyük bir hayalkırıklığı olarak geçiyordu. Hala daha Dünya Kupası'nda puanı dahi yok. Zaten uzunca bir süre Continental Cup'ta yer aldı bu sezon içerisinde.

Oslo'ya geniş tepenin son şampiyonu (Liberec, 2009) olarak gidecek bu sene ve güzel bir şampiyonayla güzel anılarla kariyerine nokta koymak istiyor.

Küttel 1993 yılında ilk Dünya Kupası yarışına çıkmıştı fakat ilk zaferi için 2005 yılına kadar beklemesi gerkti. Önce Bischofshofen'deki Yaz Grand Prix'sini kazandı, sonra da aynı sezonda Aralık ayında, Lillehammer'da ilk Dünya Kupası galibiyetine ulaştı. 2005/2006 sezonu boyunca oldukça istikrarlı bir performans gösterdi ve sezonu üçüncülükle tamamladı.

Takip eden yıllarda Küttel 4 Dünya Kupası, biri 2007'deki Dört Tepe Turnuvası ayağı olmak üzere, galibiyeti daha kazandı ve 10 kez de podyumda yer aldı. Ve fakat kariyerinin kuşkusuz ki en önemli derecesi pek tabii ki 2009 yılında Liberec'te kazandığı Dünya Şampiyonası altını. İlk turu lider kapatmıştı Küttel ve sonrasında devam eden yoğun kar yağışı ve rüzgar sebebiyle final turu iptal edilmişti; Küttel Dünya Şampiyonu'ydu.

Herşeyin ötesinde belki de Liberec'in yanına yazılabilecek en büyük başarısı da hem Simon Ammann'ın gelişim sürecinde büyük bir etken olması hem de İsviçre'nin kayakla atlama takımının Simi'yle birlikte senelerce temelinde yer almasıdır.

Simi'nin Küttel için söyledikleri zaten herşeyi açıklıyor;
"Andreas olmasaydı kariyerimin bu kadar başarılı olması çok zordu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder