25 Şubat 2011 Cuma

2011 Dünya Şampiyonası @OSLO - Kadınlar Bireysel Finali: Her Şeye Rağmen Iraschko

2011 Kuzey Disiplini Dünya Şampiyonası'nda Kayakla atlamada ilk madalyalar sahiplerini buldu. Yoğun sis altında yapılan yarışı son yılların tartışmasız en iyi ismi Avusturyalı Daniela Iraschko, tam geçmeyen sakatlığına rağmen çok rahat bir şekilde kazanarak, bir kez daha rakiplerinden ne kadar önde olduğunu gösterdi bizlere.


Erzurum'da yapılan Üniversite Oyunları'nda yedi sporcunun katıldığı yarışı kazanan 20 yaşındaki Elena Runggaldier ikinciliği elde ederken, geleceğin en önemli kayakla atlamacısı olması beklenen, en son yapılan Dünya Gençler Şampiyonluğu'nu kazanan Fransız Coline Mattel ise üçüncü oldu.


Kısa kısa notlarla yarışı değerlendirecek olursak:
- En büyük hayal kırıklığını takım halinde Amerika Birleşik Devletleri yaptı. Birden çok madalya kazanma adayı sporcusu bulunan ABD, değil madalya, ilk 10'a tek bir sporcu bile sokamadı.
- Şimdiye kadar yapılan tek Dünya Şampiyonası'nı kazanan ABD'li Lindsey Van final dahi göremedi ve 34. oldu.
- 43 sporcunun katıldığı yarışta son yedi sırayı Çin ve Rus sporcular elde etti.
- Günün bir diğer hayal kırıklığı yaratan ülkesi Norveç oldu. Kadınlar kayakla atlama tarihinin en önemli ismi Anette Sagen 22. olurken, en iyi sonucu 10. olan Line Jahr elde etti.

- Hollandalı Wendy Vuik'i final turunda izlememiz günün en güzel olaylarından biriydi. Vuik 23. oldu.
- Antrenmanların en iyi isimlerinden 15 yaşındaki Japon Sara Takanashi 6. oldu.
- Geçen günlerde röportaj veren Sloven antrenörlerin hedefi; ilk 6'da bir, ilk 15'te iki, ilk 30'da ise iki sporcu görmekti. Tam da istediklerini aldılar, hatta ilk beşe iki sporcu sokmayı başardılar.

1 yorum:

  1. işte ben bunu çok sevdim :D gene bir avusturyalı vee çok başarılı bir avusturyalı şampiyon :))) :))) ama anette sagen e çok üzüldüm ondan çok büyük bir düşüş var !!! :( :( :(

    YanıtlaSil