12 Aralık 2010 Pazar

Uçan Reisicumhur!

Çek Cumhuriyeti, bize hakkında yazı yazabileceğimiz bir yarış sunma konusunda fazla nazlı davrandı. Çabuk usanan aşık olmayalım, biz de işin perde arkasına yönelip yakaladığımız güzel bir detayı paylaşalım.

Vaclav Klaus, 2003 yılından beri Çek Cumhuriyeti'nin bir numaralı adamı... O da Harrachov'daki dünya kupası ayağını yerinde izlemek için plan yapmış olan bir kayakla atlama meraklısıymış meğer. Çek atletlerin başarılarına şahit olma şansını hava muhalefeti nedeniyle kaçırmış olmasından çok, uzun süredir bu ayak için çaba sarf eden görevlilerin ve sporcuların emekleri için üzgün olduğunu söyleyen Klaus; kayakta atlama organizasyonlarına geçmişte de sık sık iştirak ettiğini, hatta Lillehammer ve Torino'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında şahsen bulunduğunu belirterek gerçek anlamda bir kayakla atlama tutkunu olduğunu kanıtlamış oldu.


Kayakla atlama merakının manidar zamanlara, 1968'de düzenlenen Grenoble Kış Olimpiyatları'nda Çekoslovakya adına altın ve gümüş madalyalar elde eden Jiri Raska'ya kadar uzandığını belirten Klaus; gençken alp disiplini kayaklarıyla K20, ya da K30'luk ufak tepelerden atlayışlar yapmayı bile denemiş!


Antonin Hajek'in "anlamlı" bakışlarını hak edecek kadar şaşırtıcı geliyor gerçekten de kulağa...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder