8 Aralık 2010 Çarşamba

Polonya’da Kota Zamanı

Polonya Takımı hazırlıklarını koç Łukasz Kruczek önderliğinde Szczyrk’te ki Skalite Kayakla Atlama Tesisi’nde devam etti. Önümüzdeki ilk Dünya Kupası ayağı olan Harracov’a 4 ya da 5 sporcuyla gidileceği duyuruldu. Polonya Kayak Federasyonu başkanı Apoloniusz Tajner’e göre diğer genç sporcuların kendilerini biraz daha geliştirmeleri, eksikliklerini tamamlamak için çalışmalar yapması onlar için daha hayırlı olacaktır görüşünde.

Yeni sezona Polonya çok iyi başlayamadı. Adam Malysz kendisine ilk 10’da yer bulmasına rağmen, henüz podyuma çıkamadı. Kamil Stoch ve Stefan Hula da anca İlk 30’a girebildiler.

Harracov’a gidecek dört atlayıcı belli: Adam Małysz, Kamil Stoch, Stefan Hula ve Marcin Bachleda. David Kubacki’nin ise durumu yapacağı antrenman atlayışlarına göre belli olacak. 20 yaşındaki Kubacki Summer Grand Prix’yi genel klasmanda beşinci bitirdikten sonra, Dünya Kupası’na çok kötü bir giriş yapmıştı.

Polonya Kayak Federasyonu başkanı Apoloniusz Tajner şunları ifade etti; “Genç sporcularımızın sakin koşullarda ek eğitim almalarını faydalı buluyorum. Onların tekniklerini geliştirmek için İskandinavya’da hiç zamanımız yoktu. Panik yapmak için bir sebep göremiyorum. Harika bir yaz geçirdikten sonra biraz geriye düştüğümüzün farkındayım ama bu çok uzun sürmeyecek. Continental Cup’ın da başlamasıyla Engelberg’de ki Dünya Kupası’na gitmek için büyük mücadele olacak”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder