14 Aralık 2010 Salı

Kayakla Atlama’da Yeni Bir Soluk: Türkiye

Erzurum, ülkemizdeki mahlasıyla “Doğu'nun Paris”i, bu günlerde yepyeni bir mücadelenin heyecanı içerisinde... Kent, bu hafta sonu ilk resmi kayakla atlama organizasyonunun ilk uçuşuna sahne olacak, bir başka deyişle kayakla atlamanın iki numaralı organizasyonu olan “FIS Continental Cup”'ın bir ayağına ev sahipliği yapacak. Uzun süren kış sezonu ve sahip olduğu potansiyeli ile “Doğu'nun Innsbruck”u olma yolunda hızla ilerleyen kent, çoğunluğu gençlerden oluşan neredeyse milyonluk nüfusuyla da çok ciddi bir kayakla atlamacı potansiyeli barındırıyor.

2007'de Universiade 2011'in düzenleme hakkı elde edildikten hemen sonra Türkiye Kayak Federasyonu'nun önemli önceliklerinden bir tanesi kayakla atlama milli takımımızın oluşturulması yönündeydi. Bu doğrultuda; Japon, Çek ve de Sloven Kayakla Atlama Milli Takımlarıyla önemli başarılar elde eden kariyerli Sloven koç Vajsa Bajc, yine aynı ülkeden Ales Selak, Bine Corcic ve yerli meslektaşları Yüksel Özkavcı ile Fatih Kıyıcı'dan oluşan bir antrenör ekibi oluşturuldu. Fiziki olarak kayakla atlamaya yatkın olan genç sporcular seçildikten hemen sonra ülkemizdeki atlama rampası eksikliğine rağmen yoğun bir antrenman dönemi başladı. Bu handikaba rağmen, katılınan yurt dışı antenman kamplarının ve yarışmaların da yardımıyla sporcularımız dikkate değer bir ilerleme kaydetti. 1993 doğumlu Samet Karta ile 1995 doğumlu Faik Yüksel, FIS Continental Cup'ta yarışabilme hakkını memleketleri Erzurum'daki Kiremittepe Kayakla Atlama Tesisi resmen hizmete girmeden önce kazanmayı başardılar. Bu hafta kendi şehirlerindeki rampalarda antrenmanlara ve resmi atlayışlara başlayabileceklerini düşünürsek; var olan sporcuların ilerlemesinin hızlanacağını, yerel halkın da bu yenice algılanmaya başlayan spora karşı olan ilgisinin artacağını öngörebiliriz.



Sözün özü; kayakla atlama tarihinin ilk atlayışlarının heyecanını yaşamaya hazırlanan Türkiye, başarı vaat eden genç kayakla atlamacıları ve de spora meraklı genç nüfusuyla kayakla atlama dünyasına yeni bir renk olarak dahil olacak, buna şüphe yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder