11 Aralık 2010 Cumartesi

Harrachov'da Jacobsen Rüzgara Meydan Okudu

Dün yapılması gereken antrenman atlayışlarının ve elemelerin bu sabaha ertelenmesinin ardından, geçtiğimiz sezondan mimli olan Çeklerin "rüzgarsızlık duası" kabul edilmiş olsa gerek... Bugün, dünden bile sert esebileceği tahmin edilen rüzgara rağmen sabah seansı Peter Prevc'in denge kaybı haricinde önemli bir sorunla karşılaşmadan tamamlanabildi. Elemelerin kralı Anders Jacobsen (143 m) olurken, hemen arkasına dizilen Avusturyalılar (Koch, Fettner ve Hayböck) da final iddialarını göstermiş oldular. Eleme atlayışı yapmadan finale kalanlar arasında en dikkat çekici altayış 140,5 metre ile yine bir Norveçli Anders Bardal'dan geldi. Gerçi Bardal'in atlayışından sonra rüzgar koşullarının anormalliğinden ötürü kapı o kadar aşağı çekildi ki, geniş tepede yapılmış bir normal tepe antrenmanı izlediğimizi söylemek herhalde abartılı olmaz.

Çek semalarındaki zorlu hava şartları Walter Hoferi'i kara kara düşündüredursun, eğer finalleri sekteye uğratmayacak iyi bir upwind oluşursa, Janne Ahonen'in tepe rekoru (145,5 m) kırılabilir. Janne demişken, Harrachov'da yapılmış son büyük resmi yarışın podyumundan bir kare ile veda edelim şimdilik:




Bakalım o zamanın üçüncüsü, bu sabahın lideri Jacobsen podyumda yine kendisine yer bulabilecek mi? Yanıtı 17.00'da aramaya başlayacağız, tabii rüzgar izin verdiği sürece...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder