18 Aralık 2010 Cumartesi

Faik Yüksel, Adını Türk Spor Tarihi'ne Yazdırdı...

Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinden ilk kez atlayarak adını Türk Spor Tarihi'ne yazdıran milli sporcu Faik Yüksel, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen Türkiye'nin tek, Avrupa'nın en yüksek kayakla atlama kulelerinden ilk atlayışı, milli kayakçı Faik Yüksel gerçekleştirdi. Yaklaşık 57 milyon TL'lik maliyetiyle, organizasyonun 'en pahalı tesis' özelliğini de taşıyan kuleden atlayan 16 yaşındaki Milli Sporcu Yüksel, bu atlayışıyla ismini Türk Spor Tarihi'ne yazdırdı.


"ÖZLEMİM SONA ERDİ''

Kayakla atlama sporuna dört yıl önce başlayan milli sporcu Faik Yüksel, Erzurum'un Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Daha önce Polonya, Slovenya, Avusturya ve Almanya'da atlayışlar gerçekleştirdiğini söyleyen Yüksel, yurt dışından Erzurum'a her döndüğünde atlama kuleleri inşaatını gezdiğini söyledi. ''Hayalim'' dediği atlama kulelerinin tamamlanmasının ardından ilk atlayış için antrenörlerine başvuran Yüksel, önceki gün gerçekleştirdiği başarılı atlayışla bu özlemini gidermiş oldu. Atlayış için rampaya çıktığı ilk anda çok heyecanlandığını ifade eden Yüksel, ''Ailem ve arkadaşlarım atlayışımı izlemek için tribünlerde bekliyordu. Rampaya çıkışımda aklıma onlar geldi. Korku hissetmedim ama bu bende stres ve heyecan yarattı. Kendimi rampadan aşağı bıraktığımda ise hiç bir şey düşünemez oldum. Bu çok farklı bir duygu. Atlayışımı tamamladığımda ise duyduğum tek şey tezahüratlar ve alkışlar oldu'' dedi.

"KULELERİMİZİN BİR BENZERİ YOK''

Sık sık kayakla atlama antremanları için yurtdışına gittiğini söyleyen milli sporcu Faik Yüksel, en son 2010 yılının Ocak ayında Almanya'nın güney-batısında bulunan eyalet Badem-Württemberg'e bağlı Hinterzarten'de atlayış gerçekleştirdiğini söyledi. Tarihi Kiremitliktepe'de 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşaa edilen atlama kulelerinin yükseklik ve fiziki yapı olarak diğer kulelerden çok farklı olduğunu vurgulayan Yüksel, ''Kış sporlarında ileri olan bir çok ülkede atlayış gerçekleştirdim. Atlama kulelerimizin dünyada bir benzeri yok. Atlayış için rampaya çıktığınızda tüm şehri görebiliyorsunuz. Antrenman için artık çok uzaklara gitmemize gerek kalmadı. Kuleleri bizlere kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder