14 Aralık 2010 Salı

Sonunda Erzurum'a Kar Yağdı

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da kar sevinci yaşanıyor. Kış oyunlarının önemli karşılaşmalarından olan kayakla atlama müsabakalarının yapılacağı pist ise 18 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan test yarışlarına hazır hale getirildi.

Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerinin bulunduğu Erzurum'da yağan son kar yüzleri güldürürken, tesislerdeki test yarışmaları için de hazırlıklar tamamlandı. Atlama kulelerinde test yarışmaları 18 Aralık günü gerçekleştirilecek.

Yarışmalar öncesinde kulelerde buzlama ve suni kar çalışmaları hummalı şekilde yürütülüyor. Atlama Kuleleri'nin Proje Müdürü Yılmaz Şengezer, kulelerin mekanik, elektrik ve inşaat işlerinin planlanan tarihte tamamlandığını söyledi.

Havaların soğuması ve yağan kara ilaveten suni karla atlama kulelerinin yarışlara hazır hale getirildiğine vurgu yapan Şengezer, "Bu sporun yapılması için en önemli kriter karın kalitesi. Erzurum'da kar kalitesi çok iyi fakat atlama sporu için iklim şartları ve suni kar da önemli. Şartlar sağlandı sıkıntı kalmadı." diye konuştu.

Kaynak: CHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder