18 Aralık 2010 Cumartesi

Samet Karta, O Anları Anlattı

Erzurum'da yapılacak 25'inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi gerçekleştirilen VIP Continantal Cup Yarışları'nda 95 metre yükseklikten yere çakılan Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta (17), düşme anını anlattı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın telefonla geçmiş olsun dileğinde bulunduğu Karta, "Atlamadan önce heyecan ve tedirginlik vardı ama düşeceğimi hiç düşünmedim. İnişe geçtiğim sırada ayağımı serbest bırakınca kayak kara saplandı. "İyileşince yeniden atlayacağım" dedi.


27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2011 Kış Oyunları öncesi dün Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen VIP Continantal Cup Yarışları'na katılan Türkiye Kayakla Atlama Milli Takımı sporcusu Samet Karta, yaşadığı talihsizlik sonucu 95 metre yükseklikten yere çakılmıştı. Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedaviye alınan, Zeki ve Muazzez Karta çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Samet, sadece düştüğü anı hatırladığını söyledi. Omzunda ezilme, yüzünde sürtünmeye bağlı yaralanma olan Karta, 2 yıl önce de Slovenya'daki antrenmanlar sırasında atlama kulesinden yaptığı atlayışta dengesini kaybederek düştüğünü ve ayağını kırdığını belirtti.

6 yaşındayken başladığı kayak sporunda son 4 yıldır kayaklı atlama yaptığını ifade eden Karta, "Kuleye çıkışta Allah'ın izniyle atlarım diye düşündüm. Atlayışım da gayet iyiydi. İnişe geldiğim zaman ineceğim için ayağımı serbest bıraktım. Kayağın ucu kara saplanınca yüz üstü düştüm. Atlamadan önce düşebileceğimi hiç düşünmedim. Sadece atlama kulesinden ilk kez atlanacağı için heyecandan dolayı biraz tedirginlik vardı. Ama Allah izin verirse hastaneden çıktığım zaman yine atlayacağım" diye konuştu.

En küçük oğlunu karda yatarken görünce neler hissettiğini anlatan anne Muazzez Karta, "Samet'i o halde görünce yıkıldım. O duyguyu tarif edemem. Sadece küçük sıyrıklar ve ezikle kurtulması tek tesellimiz oldu. Ama isterse bundan sonra da atlamasına izin vereceğim. Artık Allah'ın izniyle oğluma hiçbir şey olmaz" dedi.
Öte yandan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar aracılığıyla cep telefonuyla konuştukları Samet Karta'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder