31 Aralık 2010 Cuma

Norveç Oberstdorf'u Unutturdu | GaPa Elemeler

Bugün Dört Tepe Turnuvası'nın ikinci ayağı GaPa'da elemeler ile başladı. Oberstdorf'dan daha keyifli olduğunu söylersek yanlış olmaz. Norveçliler Oberstdorf'u unutturdu, Almanlar Dört Tepe'ye başladıkları gibi devam ettiler. Vladimir Zografski müthiş işler yapmaya devam ediyor.

Atlayışlara 17. kapıdan başlandı, rüzgâr bir ara etkili oldu. Atlayışların mesafeleri arttıkça kapı yavaş yavaş aşağıya çekildi ve inrun hızı düşürüldü sporcuların.

Oberstdorf'ta sisten ötürü atlayışları tam olarak çözmekte mümkün değildi.  Ayrıca o kadar iyi eleme turu izlememiştik. GaPa'da ise müthiş atlayışlar ve zevkli bir eleme turu izledik.

Öncelikle ilk 50'ye kalamayan isimlere bir bakalım. Felix Schoft, Taku Takeuchi, Sebastian Colloredo ilk turu görebilirlerdi ancak başarılı olamadılar. Kalle Keituri de bu isimlerin arasında.

Vladi Zografski kayakla atlama takip eden herkesin heyecanla takip ettiği bir isim. Genç yaşıyla herkesin gözü önünde geliştirecek stilini, atlayışlarını yeteneğiyle. Mesafeleri arttıkça, Dört Tepe'de 141 metreye gidince yüzlerin gülmesini sağlıyor.

Alman sporcular Michael Uhrmann ve Michael Neumayer Almanların mutluluğunun sürmesini sağlarken, Avusturya ilk 10'a 4 sporcu ile girdi. Simon Ammann da beşinci sırada yer buldu kendine 130,5 metrelik atlayışıyla. Tepenin rekortmeni olduğunu unutmamak gerek Simi'nin.

Zirvede Norveçliler vardı. Hem Anders Jacobsen hem Tom Hilde müthiş atlayışlarıyla duble yaptılar elemelerde. Hem mesafeleri hem de telemarkları çok iyiydi. Tabii Thomas Morgenstern'in atlamadığını unutmayalım.

Elemeler sonunda birinci tur eşleşmelerini Eren yazdı zaten. Ben de hoşuma giden eşleşmeleri paylaşayım;

Peter Prevc v Denis Kornilov  

Jurij Tepes v Kamil Stoch

Jakub Janda v Vladimir Zografski

Martin Schmitt v Robert Kranjec

Stefan Hula v Anssi Koivuranta

Michael Hayboeck v Michael Uhrmann

Severin Freund v Martin Koch

Thomas Morgenstern v Tom Hilde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder