3 Aralık 2010 Cuma

Lillehammer-Elemeler

Dünya Kupası'nın üçüncü ayağı, 1994 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Norveç'in Lillehammer şehrinde devam edildi. 63 sporcunun katıldığı elemelerde, toplam 50 sporcu finalde yarışma şansı elde etti.


Elemelerden kısa notlar:
- Lillehammer'da seyirci neredeyse yoktu. Finlandiya'dan sonra Norveçliler'in de ilgisiz kalması düşündürücüydü. İlla yarınki final müsabakasında çok daha fazla seyirci olacaktır ama bugünkü seyircisizlik üzücüydü.
- Örümcek Kamera kullanımının kayakla atlamaya ne kadar yakıştığını gördük.
- İtalya ve Ukrayna takımları buraya gelmediler. Ayrıca Ahonen, Damjan ve Zografski'de Lillehammer'a gelmeyenler arasındaydı.
- Almanya günün en iyisiydi. Sonunda kıpırdanmalar başladı takımda. Severin Freund elemeleri kazanırken, Bodmer'de ikinci oldu.
- Wolfgang Loitzl kötü atlayışlarına bir yenisini daha ekledi. Fettner'in de formda olmasını göz önüne alırsak, ilerleyen günlerde takım yarışlarında bir değişiklik görebiliriz.
- Finlandiya'da iki yarışta hayal kırklığı yaratan isimler kaldıkları yerden devam ettiler. Hajek, Descombes Sevoie, Koivuranta ve Mietus beklenilenden çok uzaktalardı.
- Daiki Ito çok kötü üç atlayış yaptı. Yarın İlk 10'a girmesi sürpriz olur gibi.
- Formda isimlerde de bir değişiklik yoktu. En uzak mesafeye bir kez daha Andreas Kofler ulaştı. Larinto, Hautamaeki, Bardal, Morgenstern ve Evensen yine iyi atlayışlar çıkardılar. Ama Kofler ve Morgenstern diğerlerinden bir adım daha önde gözüküyor.
- Gregor Schlierenzauer'in yarın ne yapacağı, en merak edilen konuların başında geliyor. Bugün yine iyi bir iş çıkaramadı.
- Yarın finalde hangi ülke kaç sporcuyla mücadele edecek, ona bakalım isterseniz.
Norveç: 10
Avusturya: 7
Almanya: 6
Çek Cumhuriyeti: 6
Japonya: 5
Polonya: 4
Finlandiya: 3
Slovenya: 3
Rusya: 3
İsviçre: 1
Kazakistan: 1
Fransa: 1

Final yarışı yarın saat 17:00'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder