23 Ekim 2010 Cumartesi

SIMON AMMANN'IN BİR DERDİ VAR !!!


4 Olimpiyat altın madalyası ve Bir Dünya Kupası şampiyonluğu var. Fakat bir şeyi yok, o da Dört Tepe Turnuvası Şampiyonluğu.. Simon Ammann yaptığı açıklamada; " Herşeyi kazandım, sıra Dört Tepe şampiyonluğunda.Gereğinden fazla baskı altındayım, mesela Şubat ayında Oslo'da Dünya Şampiyonası var, fakat orayı düşününce oldukça rahatım", diye konuştu.


Aslında Ammann gibi baskı altında olan bir isim daha var, O isim de bir başka Dünya Kupası olup, Dört Tepe Zaferi olmayan Gregor Schlierenzauer. Son 4 yılda toplam 5 etap kazandı, fakat bir türlü 4 yarışın sonunda genel klasmanda en üste oturamadı.

Aynı zamanda Avusturya takımı için de bir serinin devam etmesini isteyecektir Schlieri. Çünkü son 2 turnuvayı da Avusturyalı sporcular kazandı ve 3 yıl art arda bu turnuvayı kazanan tek ülke Norveç. 1967-1969 yılları arasındaki üç yarışı da Norveçli Bjoern Wirkola kazanmıştı.

2 yorum:

  1. bence bu durum iki sporcuyu da fena etkiliyor. sezon içerisinde gösterdikleri performansı 4 Tepe'ye taşımakta zorlanıyorlar, diğer herhangi 4 yarıştaki performanslarını sergileseler kazanabilecek durumdalar oysa. Bir şeyi kafaya ne kadar çok takarsan,ulaşmaya çalıştığın şey çok basit bile olsa, sana dünyanın en zor işi gibi gelir. İkisinin de yaşadığı bu, o yüzden 4 Tepe'de favori gösterilmeyenler, mental olarak daha rahat bir yarış çkartıp başarılı oluyorlar. Bu sene mental mana da kendilerini aşabilirlerse Amman ya da Schlieri'den 4 Tepe zaferi bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bu yıl ki mücadeleler için birşey söylemek şimdilik çok zor. Olimpiyatlardan , Dünya Kupası'nın son yarışına kadar Simon Ammann'ın neler yaptığını biliyoruz. Fakat bu yıl bir türlü kayaklarına alışamadı. Benim bu yıl ki hem Dünya Kupası hem de 4 Tepe Turnuvası favorim Adam Malysz. 4 tepenin hepside geniş tepe olduğu için Kamil Stoch'dan da podyum bekliyorum. Çok iyiydi bu yaz geniş tepelerde. E tabi 4 Tepe Turnuvası varsa Janne Ahonen'i de unutmamak gerekir.

    YanıtlaSil