14 Ekim 2010 Perşembe

FISskijumping.com Röportajları #2-Elena Runggaldier

Sezon başlamaya yaklaşırken FIS’ın kısa röportajları devam ediyor. Ve güzel sorularla sporcular hakkında güzel bilgiler sunuyor. Uzunu, kısası. Samimi olan her röportaj gerçekten çok farklı anekdotlar sunabiliyor sporcu hakkında okuyuculara.

Elena Runggaldier İtalya’nın kadınlardaki en büyük umutlarından. 2006 yılında henüz 15 yaşındayken junior kategorisinde Kranj’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı. 2010 yılında ise Hinterzarten’de Junior kategorisinde Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

Santa Cristinalı 20 yaşındaki bu genç sporcu üst seviyede profesyonelliği oturtmuş birkaç isimden biri. “Kayakla atlama benim mesleğim. Oldukça şanslı bir konumdayım finansal destek anlamında. Bu yüzden tamamen kayakla atlamaya odaklanabiliyoum.” Diye konuşmuştu Liberec’te FIS Skijumping’e verdiği röportajda.

Röportajın kendisi ise şöyle gerçekleşti;

FISskijumping: Önümüzdeki sezon için hedeflerin neler?

Elena Runggaldier: İlk ve en önemlisi Oslo’daki şampiyona. Orada bir madalya kazanabilmek gerçekten çok büyük bir başarı olur benim için. Bunun haricinde iyi atlayışlar yapmak istiyorum.

FISskijumping: Sezonun sonunda mutlu bir atlayıcı olman için neleri başarman lazım?

Elena Runggaldier: Bunun için Oslo’da altını almam lazım. Şaka şaka. O kadar büyük düşünmüyorum. Sezon boyunca iyi sonuçlar elde eder ve Oslo’da da başarılı bir performans gösterirsem benim için gayet güzel olacaktır.

FISskijumping: Kayakla atlama bana .. ?

Elena Runggaldier: Çok şey ifade ediyor, büyük bir keyif.

FISskijumping: Oslo’daki Dünya Şampiyonası’ndaki hedefin nedir?Önümüzdeki kış sezonu için iyi bir gösterge olacaktır.

Elena Runggaldier: Hedefim iki mükemmel atlayış gerçekleştirebilmek. Ondan sonra neler yapabileceğim göreceğiz. Eğer iki iyi atlayış yapabilirsem, iyi bir sonuç alabilirim.

FISskijumping: Bize motto’nu söyler misin?

Elena Runggaldier: Savaşan (çabalayan) insanlar kaybedebilir ama savaşmayanlar (çabalamayanlar) çoktan kaybetmiştir.

www.fisskijumping.com

Çeviren: Umut Özel (Vecchias)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder